Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοβαρή η κατάσταση στη Λιβύη,λέει ο Νταβούτογλου.

28.04.2011 | 19:23
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη, ο Ιορδανός Άμπντελ Ιλάχ Χάτιμπ, και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επεσήμαναν σήμερα από την Άγκυρα "τη σοβαρότητα της κατάστασης" στη Λιβύη, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τούρκος διπλωμάτης. 

    "Οι δύο άνδρες μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους και επεσήμαναν τη σοβαρότητα της κατάστασης" στο έδαφος, όπου οι μάχες μεταξύ των εξεγερμένων και των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι μοιάζουν να έχουν φτάσει σε αδιέξοδο παρά τη διεθνή στρατιωτική επέμβαση, υπογράμμισε αυτός ο διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

   

Εξάλλου ο απεσταλμένος του ΟΗΕ συνεχάρη την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει προσφέρει η Τουρκία μεταφέροντας λίβυους τραυματίες σε νοσοκομεία της Τουρκίας, αλλά και παρέχοντας βοήθεια επί τόπου στους Λίβυους, κυρίως σε όσους ζουν σε πόλεις που πολιορκούνται από το λιβυκό στρατό. 

    Συνολικά 281 Λίβυοι τραυματίες που νοσηλεύθηκαν στην Τουρκία έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους και ακόμη 157 βρίσκονται σε τουρκικά νοσοκομεία.

   

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ