Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοκ στην Τουρκία! To Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αποφάσισε σκληρά μέτρα κατα της "τρομοκρατίας" .

19.08.2011 | 06:31
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

   4.5 ώρες συνεδρίαζε το Εθνικό  Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, για να συζητήσει τα μέτρα που θα ληφθούν για την καταπολέμηση της "τρομοκρατίας",όπως χαρακτηρίζουν οι Τούρκοι τον αγώνα των Κούρδων.

   Τα μέλη του Συμβουλίου συνεδρίασαν στο προεδρικό Μέγαρο Τσάνκαγια, και υπο την προεδρία του Αμντουλάχ Γκιουλ εξετάστηκαν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Η πολιτική  σε συνεργασία με την στρατιωτική συζήτησαν για το τι φταίει για τις μεγάλες απώλειες του τουρκικού στρατού στις μάχες με το PKK. O πρωθυπουργός Ερντογάν με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Οζέλ παρουσίασαν όλα τα δεδομένα.

   Στο τέλος της συνεδρίασης ανακοινώθηκε πως «αποφασίστηκε η "τρομοκρατία" να καταπολεμηθεί με δυναμικό και  σκληρό τρόπο». Στην ίδια ανακοίνωση ζητείται από τα Μέσα Ενημέρωσης αυτοσυγκράτηση στην ενημέρωση και να συμβαδίζουν με την πολιτική της καταπολέμησης της "τρομοκρατίας", κάτι που ίσως σημαίνει μερική λογοκρισία στα θέματα που αφορούν το PKK.

   Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως σε λίγες ημέρες ενδέχεται να ανακοινωθούν περιοριστικά μέτρα στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, είναι η απόσυρση των άπειρων μονάδων με τους κληρωτούς από τις περιοχές που υπάρχουν συγκρούσεις και  τη μεταφορά επαγγελματιών οπλιτών και ειδικών δυνάμεων. 

  Για πρώτη φορά στη συνεδρίαση του Συμβουλίου πολιτικοί και στρατηγοί έκατσαν δίπλα δίπλα, σε αντίθεση με το παρελθόν όπου οι στρατηγοί κάθονταν από τη μια πλευρά του τραπεζιού και οι πολιτικοί από την άλλη.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ