Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Στη Θράκη νοιώθω όπως και στο Ικόνιο",λέει ο Νταβούτογλου.

09.03.2011 | 18:31
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ξεκίνησε την περιοδεία του στη Θράκη το μεσημέρι . Μιλώντας στο αεροσκάφος με τους τούρκους δημοσιογράφους ο Νταβούτογλου δήλωσε οτι υπάρχουν προσπάθειες μείωσης των πτήσεων στο Αιγαίο και απο τις δυο πλευρές. "Το 2010 η ελληνική αεροπορία πραγματοποίησε 12346 πτήσεις στο Αιγαίο και εμείς 2843. Θα πρέπει να μειώσουμε αυτή τη δραστηριοότητα" δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Σε ερώτηση τούρκων δημοσιογράφων για το αν ήταν σε γνώση της τουρκικής κυβέρνησης η υπεπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω απο το Αγαθονήσι την ημέρα της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ, ο Νταβούτογλου απάντησε " σε γενικά πλαίσια γνωρίζουμε τις δραστηριότητες, αλλά αυτό που μπορώ να πω απο την ημέρα εκείνη σταμάτησε αυτή η δραστηριότητα".

Μετα την άφιξη του στην Αλεξανδρούπολη, ο Νταβούτογλου επισκέφθηκε το χωριό Αριαννά. Εκεί τον περίμεναν εκατοντάδες Μουσουλμάνοι της περιοχής. Ο τούρκος υπουργός εξωτερικών πήγε στο καφενείο του χωριού ανέβηκε πάνω σε μια καρέκλα και ξεκίνησε την ομιλία του. " Εσείς είστε η πύλη μας που ανοίγει στην Ευρώπη. Αισθάνομαι σαν να είμαι στο Ικόνιο της Τουρκίας μοιάζουν τόσο πολλά όλα" δήλωσε .

Ο τούρκος υπουργός επισκέφθηκε την "Τουρκική Ενωση Νέων Κομοτηνής" και την "Ένωση Τούρκων Θράκης"
" Να είστε ενωμένοι, να προστατεύεται την τουρκική σας εθνικότητα, τη φωνή σας να την ακούσουν στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Επωφεληθείτε απο τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων"
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ


 

Κάντε Like: Onalert.gr στο Facebook