Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Αθήνα η Χίλαρι Κλίντον

17.07.2011 | 00:10
Γύρω στις 10.30 το βράδυ έφτασε στην Αθήνα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον από την Τουρκία, όπου συμμετείχε στη σύνοδο της ομάδας επαφής για τη Λιβύη. 


Στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" την υποδέχτηκε ο αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν έντονα και θα παραμείνουν έτσι για όσο θα διαρκέσει η επίσκεψη. 

Στην τριήμερη παραμονή της στην Ελλάδα η κ.Κλίντον θα έχει συναντήσεις:

Την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον ομόλογό της υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Οικονομικών και τη Δευτέρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη θεματολογία βασικό ρόλο θα έχουν τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και τις επενδύσεις. 

Στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα ζητήματα που ιδιαιτέρως ενδιαφέρουν τη χώρα μας. Το Κυπριακό, ενόψει της τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ τον Οκτώβριο στη Ν.Υόρκη, τα ελληνοτουρκικά, αλλά και οι εξελίξεις που σχετίζονται με την ΠΓΔΜ. Τέλος, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, είναι θέμα προς συζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια ιδιαίτερα λεπτή φάση των εξελίξεων που αφορούν τη διαχείριση της κρίσης, που όμως συμπίπτει και με μια εξίσου δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση Ομπάμα. Δεδομένου, ότι ως τις 2 Αυγούστου θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο, το ανώτατο όριο ομοσπονδιακού δανεισμού, αλλιώς επέρχεται παύση πληρωμών.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ