Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην ΜΙΤ χρεώνουν την ήττα οι Τούρκοι!

13.08.2012 | 11:42
Στην ΜΙΤ τα ρίχνει το τουρκικό ''σύστημα'' για την αρχική ήττα του τουρκικού στρατού στην περιοχή Σεμντιλί .

Η εφημερίδα Turkiye αναφέρει ότι οι δυνάμεις του ΡΚΚ κατόρθωσαν αρχικά να σημειώσουν κάποια πρόοδο γιατί η τουρκική Μυστική Υπηρεσία , δεν ειδοποιήθηκε από την ιρανική Μυστική Υπηρεσία ''Σαβάκ ''η οποία γνώριζε τα σχέδια του ΡΚΚ . Η εφημερίδα αναφέρει ότι η επικοινωνία με τις Μυστικές Υπηρεσίες των δύο χωρών είχε διακοπεί λόγω των διαφωνιών Αγκυρας και Τεχεράνης για το θέμα της Συρίας- έμμεσα όμως αυτό αποτελεί καρφί κατά της ΜΙΤ η οποία θα όφειλε - υπονοεί το δημοσίευμα- να έχει τις πληροφορίες της από αλλού.

Υπάρχει όμως και μια εξήγηση από άλλους αναλυτές για την διαρροή αυτή: Οτι ρίχνονται οι ευθύνες στην ΜΙΤ για να σκεπαστεί το φιάσκο των στρατιωτικών που τελευταία πι'αστηκαν στον υπνο όχι μόνο στο Σεμντιλί αλλά και αλλού...

Πάντως το τουρκικό συστημα επιχειρεί να εμφανίσει την υπόθεση τελειωμένη :Ο τύπος αναφέρει ότι την περασμένη Παρασκευή, ο κυβερνήτης του Χακκάρι ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του ΡΚΚ στο Σεμντιλί που διήρκησαν 19 μέρες. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΡΚΚ απέτυχε να εφαρμόσει τα σχέδιά του στο Σεμντιλί και ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων σκοτώθηκε μεγάλος αριθμός τρομοκρατών του ΡΚΚ, (χωρίς ωστόσο να δοθεί συγκεκριμένος αριθμός) . Αναφέρεται επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι 115 τρομοκράτες του ΡΚΚ και 2 στρατιώτες έχασαν την ζωή τους κατά τις επιχειρήσεις.
 
Η Sabah κάνει λόγο για 180 νεκρούς τρομοκράτες του ΡΚΚ και υποστηρ'ιζει ότι άλλοι 150 κατόρθωσαν να διαφύγουν στα στρατόπεδα του ΡΚΚ σε βόρειο Ιράκ και Ιράν και ότι ομάδα 700 τρομοκρατών που συγκεντρώθηκαν στα σύνορά και ετοίμαζαν νέα επίθεση, τελικά απωθήθηκαν από τον τουρκικό στρατό.
 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ