Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στηρίζει Χριστόφια η Αθήνα,στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

19.07.2011 | 17:11
"Είμαστε δίπλα στον κυπριακό ελληνισμό, πολύ περισσότερο σ' αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και μετά το τραγικό αυτό ατύχημα", διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

   

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι μετέφερε την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στις διπλωματικές και διαπραγματευτικές προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια για επίλυση του Κυπριακού. Ανέφερε ότι με τον Κύπριο πρόεδρο αντάλλαξαν απόψεις για ένα ευρύτατο πλέγμα θεμάτων, που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, κατ' αρχήν της Ελλάδας με την Κυπριακή Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων της αρμοδιότητάς του. Παράλληλα ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να ακούσει από τον Κύπριο πρόεδρο την τελευταία αξιολόγηση για τις εξελίξεις στην προσπάθεια για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος. Επίσης, είπε ότι μίλησαν για μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως είναι οι ευρωπαϊκές εξελίξεις, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

   

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε τον πρόεδρο Χριστόφια γιατί, όπως είπε, "μέσα από αυτή τη συνάντηση αναδείχθηκαν όλα τα θέματα και από την πλευρά της Ελλάδας και από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας".

   

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι "επαναβεβαιώνουμε την απόλυτη αλληλεγγύη, συμπαράταξη και συμπαράσταση ως Ελλάδα, ως ελληνική Κυβέρνηση, ευρύτερα οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς θεσμούς".

   

Ο κ. Μπεγλίτης επεσήμανε ότι "έχουμε ανάγκη από την ευρύτερη εθνική ενότητα". Έχουμε ανάγκη, ανέφερε, "από συναίνεση και συνεννόηση, από σεβασμό στους θεσμούς συμπεριλαμβανομένης της Προεδρίας της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου". 

   

Επίσης, έκανε λόγο για "φωνές - τις οποίες ζήσαμε και εμείς στην Ελλάδα, πολύ πρόσφατα, με διάφορα προσχήματα, που "οδηγούν τελικά, σε μια, θα έλεγα, περίοδο αστάθειας, που είναι πολυτέλεια και για την Κύπρο και για την Ελλάδα".

   

Πρέπει να παλέψουμε μαζί, τόνισε ο κ. Μπεγλίτης, και σημείωσε ότι αυτό δείχνει η παρουσία του στην Κύπρο. Σε στενή συνεργασία για να υπερβούμε την κρίση και "να βοηθήσουμε την Κύπρο στον αγώνα που δίνει να επουλώσει τα τραύματα του τελευταίου ατυχήματος αλλά και στον εθνικό αγώνα που δίνει για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος", κατέληξε.

   

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επίσης σήμερα χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

     

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ