Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο δρόμο και οι πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΕΘΑ!

10.10.2011 | 00:39
Μετά τους στρατιωτικούς,σειρά έχει το πολιτικό προσωπικό που βγαίνει στους δρόμους. Την ερχόμενη Παρασκευή μάλιστα θα αποκλείσει τη κεντρική πύλη του ΥΕΘΑ.
Γιατί όλα αυτά; Γιατί με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σε λίγο δεν θα υπάρχουν πολιτικοί υπάλληλοι. Αυτό υποστηρίζει σε αναλυτική ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΥΕΘΑ:

Σα νέα μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου, που κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» (πολυνομοσχέδιο) οδηγούν το Πολιτικό Προσωπικό του ΤΠΕΘΑ στην:

Εξαθλίωση (Μείωση μισθών από 50 έως 250 ευρώ)
 Ανεργία (Κατάργηση οργανικών θέσεων σε ποσοστό 60%)


Περιθωριοποίηση και αφανισμό (Απομάκρυνση του 10% του προσωπικού με το
προσυνταξιοδοτικό καθεστώς)

Παράλληλα, εκχωρείται έργο και αρμοδιότητες του Πολιτικού Προσωπικού (Εργοστάσια – Ναύσταθμοι – Αεροδρόμια) στο περίφημο ιδιωτικό κεφάλαιο (επενδύσεις) ξένων και ντόπιων συμφερόντων.
Επιπλέον, επιβάλλεται καθεστώς άνισης μεταχείρισης του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού του υπουργείου μας, οδηγώντας σε πλήρη στρατιωτικοποίηση του ΤΠΕΘΑ (Γιατί άραγε δεν εφαρμόζονται οι ίδιες διατάξεις και για το ένστολο προσωπικό;)

Καταργούνται όλες οι κενές οργανικές θέσεις και όσες προκύψουν από το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, εντός του 2011.
Καταργούνται επιπλέον για το 2012 το 30% των οργανικών θέσεων ανά κλάδο και ειδικότητα (των ήδη υπηρετούντων) με την επανεξέταση – επαναξιολόγηση – συγχώνευση υπηρεσιών, Μονάδων και προσωπικού.


Με λίγα λόγια σε σύντομο χρονικό διάστημα «αδειάζουν» τα Εργοστάσια, Αεροδρόμια, Ναύσταθμοι, οι μονάδες και υπηρεσίες από πολιτικό προσωπικό και ταυτόχρονα αποκλείουν κάθε προοπτική για μελλοντικές προσλήψεις. Οι προσλήψεις ΕΠΟΠ (προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ) θα αποτελούν πλέον την κύρια και επίσημη δυνατότητα προσλήψεων προσωπικού. Έτσι η κυβέρνηση παρά τις πομπώδεις δηλώσεις της περί αναγνώρισης του ρόλου και αξιοποίησης του πολιτικού προσωπικού, ικανοποιεί την χρόνια επιθυμία όλων των συντηρητικών δυνάμεων για ένα υπουργείο καθαρά στρατιωτικοποιημένο, απαλλαγμένο από την παρουσία του πολιτικού προσωπικού.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ