Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο ψευδοκράτος γιορτάζουν την κατοχή με στρατιωτική παρέλαση

15.11.2011 | 10:31
Mε στρατιωτική παρέλαση οι εκδηλώσεις για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα από τους Τούρκους κυπριακά εδάφη, 28 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, που αναγνωρίζεται μόνον από την Τουρκία.

Στις 18 Νοεμβρίου 1983 το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε την απόφαση 541, με την οποία «καταδικάζει τη μονομερή ανακήρυξη και κρίνει την ενέργεια ανυπόστατη και άκυρη, δηλαδή ως μη παράγουσα ουδέν νόμιμο αποτέλεσμα». Με την ίδια απόφαση το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητεί την ανάκληση της παράνομης απόφασης και κάνει έκκληση στα κράτη -μέλη μέλη του ΟΗΕ να μην αναγνωρίσουν την αυτοαποκαλούλμενη «ΤΔΒΚ». Στις 11 Μαίου 1984 και μετά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Τουρκίας - ψευδοκράτους, το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε την απόφαση 550 με την οποία επαναλαμβάνει την απόφαση 541, καταδικάζοντας κάθε μονομερή ενέργεια, περιλαμβανομένης της ανταλλαγής διπλωματικών αντιπροσωπειών με το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου.

Χθες, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Κυριακής Δημοκρατίας, ενώ στα κατεχόμενα λιμάνια Κερύνειας και Αμμοχώστου βρίσκονται μια φρεγάτα, ένα υποβρύχιο και μια κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στα Κατεχόμενα γιορτάζουν την επέτειο της ίδρυσης του ψευδοκράτους


Το ψευδοκράτος υπέγραψε συμφωνία με τη τουρκική εταιρεία πετρελαίου

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ