Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον ΟΗΕ ελπίζουν για τη συνάντηση Χριστόφια-Έρογλου

18.11.2010 | 05:49
Οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών αναμένουν από την σημερινή συνάντηση στην έδρα του διεθνούς οργανισμού να υπάρξει "ενθαρρυντικό βήμα" στη διαπραγματευτική διαδικασία για λύση του Κυπριακού.

 Την ίδια στιγμή, εμφανίζονται με συγκρατημένη αισιοδοξία, ευελπιστώντας ότι οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων θα επιδείξουν "ρεαλισμό και θα προχωρήσουν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις", όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διπλωματική πηγή.

 Πρωταρχικός στόχος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και των συνεργατών του είναι η επίτευξη περισσοτέρων συγκλίσεων στο περιουσιακό ζήτημα και η καταγραφή των όσων έχουν συμφωνηθεί σε άλλα κεφάλαια. Επίσης, θα γίνει ένα είδος προγραμματισμού για τα ζητήματα που απομένουν προς συζήτηση.

 Από πλευράς ΟΗΕ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ετοιμαστεί "γεφυρωτικές ιδέες", αλλά θα επανατονισθεί ότι η διαδικασία είναι "κυπριακής ιδιοκτησίας".


Όπως είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, ο Μπαν Κι μουν θα παραθέσει  γεύμα στους ηγέτες των δυο κοινοτήτων και μετά, θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνάντηση.

 Στο τέλος, παρουσία των δυο ηγετών, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ αναμένεται να διαβάσει γραπτή δήλωση στην οποία θα έχουν συμφωνήσει οι δυο πλευρές. 


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ