Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον αέρα τα C-130. Αποστολή απεγκλωβισμού Ελλήνων σε εξέλιξη.

01.02.2011 | 09:33
Απογειώθηκαν με χρονική απόσταση λίγων λεπτών το καθένα τα τρία   C-130 της Ελληνικής ΠΑ, από την Ελευσίνα. . Αποστολή τους  η ασφαλής παραλαβή 215 Ελλήνων από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας,όπου ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν όσοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο.
 "Ξεκινάμε με τα τρία C-130 για την Αίγυπτο, τα οποία θα μεταφέρουν 215 από τους δικούς μας ανθρώπους, από την Αλεξάνδρεια. Εύχομαι μέχρι το απόγευμα να είμαστε πίσω και όλα να πάνε καλά", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, λίγο πριν την αναχώρηση του πρώτου αεροσκάφους για την Αίγυπτο, στο οποίο επιβαίνει ως συντονιστής της επιχείρησης επαναπατρισμού των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας.

   

Οι πληροφορίες λένε ότι και η χθεσινή βραδιά ήταν μια καλή βραδιά. Αναμένουμε την εξέλιξη της διαδήλωσης στο Κάιρο, για να έχουμε καλύτερα συμπεράσματα το απόγευμα προς το βράδυ, ανέφερε ο κ. Δόλλης και σημείωσε πως μια ρευστή κατάσταση απαιτεί προσοχή και ψυχραιμία. 

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η επιστροφή αναμένεται μετά τις 4 το απόγευμα, ανάλογα με τη διάρκεια του χρόνου επιβίβασης των Αιγυπτιωτών.

    "Πιστεύω, μέχρι να φτάσουμε να έχουν οργανωθεί. Έχουμε κανονίσει τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά φυσικά σε μια ρευστή κατάσταση δεν μπορείς να περιμένεις όλα να πάνε τέλεια. Το άγχος είναι μόνο για τους δικούς μας ανθρώπους που περνάνε δύσκολα. Για μας, είναι σχετικά εύκολο να πάμε να τους πάρουμε. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε το φόβο τους", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δόλλης και κατέληξε:

    "Είναι εύκολο να κάθεσαι σε μια υπουργική καρέκλα και να κάνεις αναλύσεις. Το λίγο που μπορεί να κάνει η Ελλάδα είναι να βοηθήσει τους πολίτες της".


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ