Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στοπ στον στολίσκο της Γάζας με επιχείρηση του Λιμενικού!

02.07.2011 | 09:54
Λιμενικοί έστησαν μπλόκο ανοιχτά του Πειραιά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σαλαμίνα και την Αίγινα και δεν επέτρεψαν στο πλοίο Free Gaza να ξεκινήσει για την Γάζα.

Μετά την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή να απαγορευτεί ο απόπλους πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία, από ελληνικά λιμάνια για τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας, δεν απέπλευσαν πλοία με ακτιβιστές για τον συγκεκριμένο προορισμό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συμπαράσταση στους Παλαιστινίους "Ένα καράβι για τη Γάζα".Ωστόσο, το υπό αμερικανική σημαία πλοίο "Audacity of Hope", με 36 ακτιβιστές, πενταμελές πλήρωμα και ένδεκα δημοσιογράφους, αγνοώντας την υπουργική απόφαση απέπλευσε από το Πέραμα.

Ακινητοποιήθηκε όμως από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και υποχρεώθηκε να επιστρέψει.

Με αφορμή την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οι εκπρόσωποι του καραβανιού αλληλεγγύης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι υπέκυψε στις πιέσεις του Ισραήλ.O Βαγγέλης Πισίας δήλωσε στην συνέντευξη πως "αυτή τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να χτυπά τα πλοία του στόλου, εμείς εκφράζουμε τη θέση του ελληνικού λαού και καταδικάζουμε την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και τη στάση της. Ο ελληνικός λαός δεν έχει σχέση με όλα αυτά και είναι πάντα δίπλα στον παλαιστινιακό λαό. Το ταξίδι τώρα άρχισε και οι προσπάθειες να αποπλεύσουν τα πλοία θα συνεχιστούν" .Ο Ντρορ Φάιλερ, Σουηδός γεννημένος στο Ισραήλ, δήλωσε "πέρσι φτάσαμε κοντά στη Γάζα, φέτος ελπίζω να φτάσουμε ακόμα πιο κοντά, το ταξίδι μόλις άρχισε. Έχουμε εναντίον μας τις αρχές, μα μαζί μας τον λαό". 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ