Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους Ρώσους θέλει να δώσει ο Ερντογάν το έργο του Βοσπόρου.

29.04.2011 | 06:10
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Η Αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Ζaman γράφει οτι η τουρκική κυβέρνηση ήδη έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τη Ρωσία για την κατασκευή του "Δεύτερου Βοσπόρου". Μια στρατηγική κίνηση που φαίνεται οτι μπορεί να οδηγήσει τους Ρώσους να χρησιμοποιούν της Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης αντί του Βοσπόρου.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η τουρκική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει εδω και αρκετές εβδομάδες συζητήσεις με μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία της Ρωσίας. Η Ζaman αναφέρει οτι στις διαπραγματεύσεις συμμετέχουν και ιταλικές κατασκευαστικές εταιρείες.
Το έργο θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και θα πρέπει να είναι έτοιμο το 2023 οπου θα γίνουν οι εορτασμοί των 100 ετών απο την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Οι Ρώσοι φαίνεται οτι διαβεβαίωσαν του Τούρκου πως αν το έργο ξεκινήσει το 2014 θα προλάβουν να το ολοκληρώσουν το 2023.
Η συμμετοχή της Ρωσίας και η διέλευση των πλοίων που μεταφέρουν Ρώσικο πετρέλαιο, δηλαδή των ελλήνων εφοπλιστών είναι σημαντική για την βιωσιμότητα του έργου. Αυτό φαίνεται το γνωρίζει καλά ο Ερντογάν και αρχίζει να πλησιάζει τους Ρώσους.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ