Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Σύγκρουση" Παπανδρέου-Μέρκελ.

16.11.2010 | 06:15
"Η στάση της Γερμανίας μπορεί να οδηγήσει ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χρεοκοπία", δήλωσε ο πρωθυπουργός.Μιλώντας στο συνέδριο του ΟΟΣΑ, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έκανε σαφή αναφορά στις πιέσεις που δέχονται χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Ο πρωθυπουργός επέκρινε τη Γερμανία σημειώνοντας ότι η ανυποχώρητη στάση της για το χρέος θέτει σε κίνδυνο χρεοκοπίας χώρες της ευρωζώνης.

"Δημιούργησε έναν κύκλο υψηλότερων επιτοκίων για χώρες που φάνηκε ότι ήσαν σε δυσχερή θέση, όπως η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία", ανέφερε ο κ.Παπανδρέου από το Παρίσι.

"Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία. Αυτό θα μπορούσε να σπάσει πλάτες. θα μπορούσε να οδηγήσει οικονομίες (σ.σ. κρατών μελών της ευρωζώνης) στη χρεοκοπία", σημείωσε ο έλληνας πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε το Ρόιτερ. 

Μετά την επίθεση του έλληνα πρωθυπουργού προς την γερμανίδα καγκελάριο, εκείνη δεν άφησε τίποτα στην τύχη του και επιτέθηκε με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά της Ελλάδας, λέγοντας ουσιαστικά πως ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. 

Μάλιστα, δεν έμεινε μόνο σε αυτό αλλά κατηγόρησε για ανευθυνότητα όσους αποφάσισαν την ένταξή της μεταξύ των οποίων και ο πρώην γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ. 
ΤΟ ONALERT ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ