Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντριβή μεταγωγικού ελικοπτέρου στην Ινδία.12 νεκροί.

20.11.2010 | 06:31
Μεταγωγικό ελικόπτερο συνετρίβη σε ορεινή βορειοανατολική περιοχή της Ινδίας, κοντά στην μεθόριο με την Κίνα, με αποτέλεσμα και οι 12 επιβαίνοντες να βρουν το θάνατο, δήλωσε πηγή του υπουργείου Άμυνας.

    Το ρωσικής κατασκευής ελικόπτερο Mi-17 συνετρίβη εν μέσω κακοκαιρίας λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από την Ταουάνγκ, στο ομόσπονδο κρατίδιο Αρουνάτσαλ Πραντές, κι ενώ κατευθυνόταν στο Γκαουαχάτι στο κραδίδιο Ασάμ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, 11 από τους νεκρούς ανήκαν στις τάξεις τις αεροπορίες και ένας σε αυτές του στρατού.

    Οι περισσότεροι υπηρετούσαν στην στρατιωτικοποιημένη μεθόριο Ινδίας-Κίνας στο Θιβέτ.

    Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι συνθήκες και τα αίτια της συντριβής "είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε. . . μόνο ειδικοί θα μπορέσουν να μας δώσουν μια ιδέα του τι πήγε στραβά".

    Τμήματα του κρατιδίου Αρουνάτσαλ Πραντές συνεχίζουν ως και σήμερα να διεκδικούνται από την Κίνα--η οποία είχε εισβάλει στην Ινδία το 1962, αρχίζοντας έναν βραχυχρόνιο αλλά αιματηρό πόλεμο. Η μεθοριακή διένεξη παραμένει ένα αγκάθι στις σχέσεις Κίνας-Ινδίας, που συχνά χαρακτηρίζονται από ένταση.

   
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ