Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Θα γίνουμε νέα Σομαλία",λέει ο πρώην ΥΠΕΞ του Καντάφι.

12.04.2011 | 09:05
Ο πιο επιφανής από τα πρώην στελέχη του καθεστώτος Καντάφι, που αυτομόλησαν στις τάξεις των πολέμιών του, ο μέχρι προσφάτως ΥΠ.ΕΞ. της Λιβύης και για πολλά χρόνια επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Μούσα Κούσα, δήλωσε τη Δευτέρα από το Λονδίνο όπου έχει καταφύγει ότι η πατρίδα του κινδυνεύει να μετατραπεί σε "μια νέα Σομαλία", αν όλες οι εμπλεκόμενες στη διαμάχη πλευρές δεν σταματήσουν πριν το οριστικό κατρακύλισμα της χώρας σε έναν εμφύλιο πόλεμο.

   

" Η ενότητα της χώρας είναι το πρωτεύον και το ουσιώδες σε οποιαδήποτε λύση ή διακανονισμό οδηγηθεί τελικά η κατάσταση στη Λιβύη ", επεσήμανε ο Κούσα στο BBC, το οποίο παρουσίασε τίς δηλώσεις του στα αραβικά με αγγλικούς υπότιτλους.

   

"Καλώ όλους, από όλες τις πλευρές, να εμποδίσουν να οδηγηθεί η Λιβύη σε έναν εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος θα προκαλέσει τεράστια αιματοχυσία και θα μετατρέψει τη χώρα σε νέα Σομαλία", τόνισε ο πρώην ΥΠ.ΕΞ.

   

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην Τρίπολη, επάνω στο περιεχόμενο των δηλώσεων Κούσα στο αγγλικό δίκτυο, ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, της Λιβύης, Ζαρούκ αλ-Σαρίφ, αρνήθηκε να τις σχολιάσει λέγοντας ότι " δεν πρόκειται να εκφέρω άποψη σε οτιδήποτε λέει ενώ τελεί υπό καθεστώς ομηρείας σε μια εχθρική χώρα ".

  

Αναρωτήθηκε δε με νόημα " πως είστε βέβαιοι ότι πήγε με τη θέλησή του στη Βρετανία, μπορεί να απήχθη ". 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ