Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Θα νικήσουμε το Ιράν",λέει ο Ισραηλινός πρόεδρος

04.03.2012 | 19:21
   Το Ισραήλ "θα νικήσει" εάν αναγκαστεί ν΄αντιμετωπίσει το Ιράν, το καθεστώς του οποίου είναι "διαβολικό, σκληρό και ηθικά διεφθαρμένο", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Σιμόν Πέρες σε ομιλία του σε φιλοϊσραηλινό λόμπι στην Ουάσινγκτον.

   

"Το Ιράν είναι ένα καθεστώς διαβολικό, σκληρό και ηθικά διεφθαρμένο", τόνισε ο Πέρες μιλώντας στην Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημόσιων Υποθέσεων (Aipac). "Η ειρήνη είναι πάντα η επιλογή που προτιμούμε, όμως εάν αναγκαστούμε να πολεμήσουμε, πιστέψτε με: θα νικήσουμε", υπογράμμισε ο ισραηλινός πρόεδρος.

   

Το ιρανικό καθεστώς "βασίζεται στην καταστροφή, είναι προσβολή προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια", σημείωσε ο Πέρες. "Το Ιράν είναι το κέντρο, ο προστάτης και ο χρηματοδότης της τρομοκρατίας στον κόσμο. Το Ιράν είναι ένας κίνδυνος για όλο τον κόσμο", επεσήμανε. 

   

"Απειλεί τόσο το Βερολίνο όσο και τη Μαδρίτη, τόσο το Νέο Δελχί όσο και τη Μπανγκόκ. Όχι μόνο το Ισραήλ", συνέχισε ο Πέρες.

   

"Η φιλοδοξία του Ιράν είναι να ελέγξει τη Μέση Ανατολή, έτσι θα μπορέσει να ελέγξει το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας. Πρέπει να το σταματήσουμε και θα το σταματήσουμε", υπογράμμισε ο ισραηλινός πρόεδρος που έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. 

   

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα "διεξάγει μία παγκόσμια, περίπλοκη και αποφασιστική πολιτική επιβάλλοντας οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις στο Ιράν. Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει αφήσει να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν να γίνει μία πυρηνική δύναμη", δήλωσε ο Πέρες. 

   

"Όλες οι πιθανότητες είναι στο τραπέζι", κατέληξε ο ισραηλινός πρόεδρος. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ