Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θα «παρελάσουν» 40 διμοιρίες των ΜΑΤ. Ολο το σχέδιο των μέτρων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

23.03.2012 | 10:38
- Κλοιός 7.000 αστυνομικών... γύρω από τους επίσημους
- Με face control η είσοδος στο Σύνταγμα
- ΕΥΠ – Αντιτρομοκρατική και ... ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες!


Μερικά... χιλιόμετρα κάγκελα θα στηθούν σε δύο και τρεις σειρές -κατά περίπτωση- περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος.

Στα κάγκελα θα παραταχθούν με μέτωπο προς τα έξω μερικές χιλιάδες αστυνομικοί, ενώ τουλάχιστον 7.000 θα είναι επί ποδός μόνο στην Αττική.

Πέριξ της πλατείας Συντάγματος και κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθούν ο Στρατός και τα Σώματα Ασφαλείας, θα αναπτυχθούν 40 διμοιρίες των ΜΑΤ, με διαταγή για διακριτική παρουσία, αλλά και για δυναμική επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης.

Από... ψηλά θα υπάρχουν δεκάδες ζευγάρια μάτια. Θα είναι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ και ... άλλων υπηρεσιών με διόπτρες που θα παρακολουθούν για ύποπτες κινήσεις.

Όλα αυτά σε ένας ευρύτερο κλοιό γύρο από την πλατεία στην οποία από τέσσερις προκαθορισμένες εισόδους που θα καθορίζονται από τα κάγκελα θα εισέρχονται μόνο όσοι διαθέτουν την αντίστοιχη πρόσκληση, ενώ μέχρι και οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες -αυτή τη φορά- δεν θα έχουν ελευθέρας στις κινήσεις τους: Εχει προκαθοριστεί ο χώρος που θα στέκονται.

Όσο κανείς πλησιάζει στην εξέδρα των επισήμων, τόσο θα αυξάνονται τα μέτρα με επάλληλους κύκλους ασφαλείας.

Εκτός του ότι πολύ περιορισμένος αριθμός πολιτών θα περάσει από την πλευρά της πλατείας όπου βρίσκεται η Βουλή πέριξ της εξέδρας τα μέτρα θα θυμίζουν ... επίσκεψη Αμερικανού προέδρου.

Έχει προβλεφθεί σχέδιο διαφυγής του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, όπως και αντίστοιχο σχέδιο για μετάβασή τους από το Μέγαρο της Βουλής προς το χώρο της παρέλασης.

Σε επίκαιρες θέσεις θα αναπτυχθούν και οι λεγόμενες ευέλικτες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ που μπορούν να κινηθούν άμεσα όπου χρειαστεί. Μοτοσυκλετιστές δηλαδή κατά δεκάδες θα αναπτυχθούν στον εξωτερικό κύκλο του σχεδίου των μέτρων ασφάλειας από τη Συγγρού ως την Κηφισίας και από το Κολωνάκι ως την Πανεπιστημίου.

Αυτά κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Πριν θα ακολουθηθεί και σχέδιο... αλά πολυτεχνείο, με προληπτικούς ελέγχουν και προσαγωγές.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό ο αριθμός των ανδρών της αστυνομίας και άλλων σωμάτων ασφαλείας, που θα λάβει μέρος επιχειρησιακά στην παρέλαση θα προσεγγίζει εκείνων που θα παρελάσουν!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ