Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θάνατος και παραιτήσεις στη Συρία.

23.04.2011 | 18:49
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά ελεύθερων σκοπευτών ακροβιλισμένων σε κτίρια, στη διάρκεια της κηδείας στο προάστειο της Δαμασκού, Ντούμα, θυμάτων της βίαιης καταστολής χθεσινής διαδήλωσης, ενώ δυο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ανάλογο επεισόδιο κοντά στην Ντεράα, νοτίως της Δαμασκού, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

   

Στην πόλη Ιζράα της νότιας Συρίας, συριακές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους που κατευθυνόταν στον τόπο της κηδείας τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπων που σκοτώθηκαν χθες από τα πυρά αστυνομικών στη διάρκεια διαδήλωσης.
 

Δυο σύροι βουλευτές, ο Νάσερ Χαρίρι και ο Χαλίλ Ριφάι, δήλωσαν στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Τζαζίρα ότι παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία.

   

"Ανακοινώνω την παραίτησή μου", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ο Ριφάι, βουλευτής της Ντεράα, ο οποίος εξήγησε ότι πήρε την απόφαση αυτή επειδή δεν κατάφερε "να προστατεύσει τους ανθρώπους που τον ψήφισαν".

    Λίγο πριν, ο Νάσερ Χαρίρι, επίσης βουλευτής της Ντεράα, ενός εκ των προπυργίων της εξέγερσης, ανακοίνωσε κι αυτός από το αλ-Τζαζίρα την παραίτησή του για τους ίδιους λόγους.

Ο διορισμένος από την κυβέρνηση μουφτής στην ταραγμένη συριακή επαρχία της Ντέραα, παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία των διαδηλωτών από τις δυνάμεις ασφαλείας.

   

"Έχω διοριστεί για να εκδίδω Φάτουες (θρησκευτικά διατάγματα), υποβάλλω όμως την παραίτησή μου, για τα θύματα και τους μάρτυρες που έπεσαν από τα πυρά της αστυνομίας", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ο Ρεζκ Αμπντουλραχμάν Αμπαζέιντ. 

   

"Όταν ανακοινώνουν σε υψηλά επίπεδα ότι οι (διαδηλωτές) δεν θα πυροβοληθούν, εμείς βλέπουμε ότι η αλήθεια στο δρόμο δεν είναι έτσι", τόνισε. Ο Αμπαζέιντ είναι ο πρώτος θρησκευτικός ηγέτης της Συρίας που παραιτείται σε σχέση με την τρέχουσα βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων. Η παραίτησή του ακολουθεί εκείνες δύο σύρων βουλευτών, και οι δύο από την Ντέραα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία διαδηλωτών από τις δυνάμεις ασφάλειας.

    


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ