Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέμα χρόνου η πτώση Ασαντ, λέει ο Ομπάμα. Οι ΗΠΑ «δεν θα αναλάβουν μονομερή δράση»

06.03.2012 | 23:28
   Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι η αποχώρηση από την εξουσία του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι απλώς θέμα χρόνου, όμως πρόσθεσε ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν μονομερή δράση για την επίλυση της συριακής κρίσης.

    "Τελικά ο δικτάτορας θα πέσει", δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου προσθέτοντας ότι δεν το θέμα δεν είναι εάν, αλλά πότε θα αναγκαστεί ο Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία.

    Πάντως ο αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε κατά της πρότασης του αμερικανού γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Τζον ΜακΚέιν, ο οποίος χθες Δευτέρα κάλεσε τις ΗΠΑ να εξαπολύσουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ.

    Ο ΜακΚέιν, που ήταν αντίπαλος του Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2008, πρότεινε επίσης οι ΗΠΑ να ηγηθούν μίας διεθνούς προσπάθειας να προστατευθούν οι συριακές πόλεις.

    Ο Ομπάμα από τη μεριά του σημείωσε σήμερα ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει εύκολη λύση στη συριακή κρίση που ξέσπασε πριν περίπου ένα χρόνο, ή ότι οι ΗΠΑ θα δράσουν μονομερώς.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος παραμένει δεσμευμένος στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας, επισημαίνοντας ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να απομονώσει τον Άσαντ, να του στερήσει πηγές εσόδων και να ενθαρρύνει την ενότητα μεταξύ των αντιπάλων του.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ