Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θρίλερ με αστυνομικούς στο Κόσοβο. Η Πρίστινα μιλάει για απαγωγή και η KFOR ερευνά...

02.04.2012 | 11:51
Η KFOR διεξάγει έρευνες στην περιοχή, όπου μέλη της σερβικής αστυνομίας συνέλαβαν δύο αστυνομικούς του Κοσόβου, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εσωτερικών του Κοσόβου, Μπαϊράμ Ρετζέπι. Οι αρχές στην Πρίστινα πιστεύουν ότι πρόκειται για απαγωγή που έγινε στο έδαφος του Κοσόβου.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου δήλωσε ότι οι αρχές στην Πρίστινα με αφορμή τη σύλληψη των δύο αστυνομικών είναι σε επαφή με τη διεθνή κοινότητα, κυρίως με την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex), ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συλληφθέντες αστυνομικοί στους οποίους επιβλήθηκε 48ωρη κράτηση στη φυλακή της Κουρσούμλια, στη νότια Σερβία, να αφεθούν ελεύθεροι και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Ζητήσαμε μέσω των διεθνών μηχανισμών που έχουμε στη διάθεσή μας, κυρίως μέσω της Eulex και του εκπροσώπου της ΕΕ στο Κόσοβο, Σάμουελ Ζμπόγκαρ να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες πιέσεων προς τη Σερβία να αφήσει ελεύθερους τους αστυνομικούς που απήχθησαν, ανέφερε ο κ. Ρετζέπι σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Free Europe».

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι οι αρχές της Πρίστινας γραπτώς απευθύνθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε άλλους οργανισμούς για να απελευθερωθούν οι δύο αστυνομικοί που «συνελήφθησαν στο έδαφος του Κοσόβου».

Η Eulex σε ανακοίνωσή της εξέφρασε έκπληξη για την κίνηση της Σερβίας, μετά τις θετικές εξελίξεις και την επίτευξη συμφωνίας για τη συνολική διαχείριση των διαβάσεων στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου - Σερβίας.

Ο κ. Ρετζέπι εξέφρασε την πεποίθηση ότι η έρευνα των διεθνών αποστολών στο Κόσοβο, της KFOR και της Eulex θα επιβεβαιώσει τα στοιχεία της Πρίστινας, ότι η σύλληψη των μελών της αστυνομίας του Κοσόβου έγινε στο έδαφος του Κοσόβου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ιβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε το Σάββατο ότι στη διάβαση Μέρνταρε συνελήφθησαν δύο ένοπλα μέλη της αστυνομικής υπηρεσίας του Κοσόβου (KPS).

Ο κ. Ντάτσιτς είπε ότι οι αστυνομικοί ήταν ένστολοι, οπλισμένοι με πιστόλια και αυτόματα τουφέκια και ότι έφεραν ειδικό εξοπλισμό για νυχτερινή παρακολούθηση.

Από την άλλη πλευρά το υπουργείο Εσωτερικών του Κοσόβου ανακοίνωσε ότι μέλη της σερβικής αστυνομίας συνέλαβαν δύο αστυνομικούς του Κοσόβου την ώρα που περιπολούσαν στη ζώνη ευθύνης τους.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ