Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tα λιμάνια και τα αεροδρόμια μας θέλουν να αγοράσουν οι Τούρκοι!Κι εμείς το συζητάμε!

21.03.2012 | 00:01

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

  Μεγάλο ενδιαφέρον για τα λιμάνια και τα αεροδρόμια  της Ελλάδας δείχνουν οι γείτονες μας που με ξεκάθαρο τρόπο εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους.

     Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του τουρκικού ομίλου Global Investment Αντνάν Νάς δήλωσε πως η εταιρεία του εξετέζει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας.  «Η προτεραιότητά μας θα είναι στα λιμάνια. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε μόνοι μας τις επενδύσεις με κόστος κάτω του ενός δισ. δολαρίων και θα αναζητήσουμε εταίρους για επενδύσεις που κοστίζουν περισσότερο» πρόσθεσε. Ο ίδιος δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει και το ενδιαφέρον της τουρκικής εταιρείας και στον ενεργειακό τομέας.

  O όμιλος Global Investment, διαθέτει  τρία λιμάνια στην Τουρκία αλλά πραγματοποιεί  και επενδύσεις στην ενέργεια και στην αγορά  ακινήτων.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

   Παρόμοιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα εξέφρασε και ο πρόεδρος του ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας Σελίμ Έγκελι, στην επιχειρηματική Ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολη και  είχε ως στόχο την προσέλκυση τούρκων επενδυτών στη χώρα μας.  Ο Έγκελι, δήλωσε πως «ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον τομέα της ενέργειας και των ακινήτων. Τον τελευταίο 1.5 μήνα 15 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον του για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον των τουρκικών εταιρειών εστιάζεται στην ενέργεια, στα εμπορικά λιμάνια, στη διαχείριση των αεροδρομίων, τον τουρισμό και στην αγορά κτημάτων στα πλαίσια της πώλησης της δημόσιας γης.» Ο Έγκελι, δήλωσε πως οι περισσότεροι τούρκοι επιχειρηματίες θέλουν να αγοράσουν οικόπεδα για την κατασκευή εμπορικών κέντρων.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ!

  Η εκδήλωση του ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολή έγινε σε συνεργασία με το επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Τουρκίας και του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου της Τουρκίας.    Στόχος της εκδήλωσης η παρουσίαση  των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζει η χώρα μας.

   Στην εκδήλωση αυτή πραγματοποίησε ομιλία και ο Συντονιστής Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Πάνος Πρωτοψάλτης, ο οποίος εξήγησε στους τούρκους επενδυτές το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.  Ο ίδιος  κάλεσε τους τούρκους επιχειρηματίες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που ξεκίνησε η Ελλάδα και μιλώντας στους τούρκους δημοσιογράφους δήλωσε πως « ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος σε περίπτωση που εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, των ακινήτων πιστεύουμε θα μπορέσει να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη».  Ο κύριος Πρωτοψάλτης εξήγησε πως στόχος του Προγράμματος είναι να πετύχει έσοδα 50 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Από τη στιγμή που εμείς καλούμε τους γείτονες να επενδύσουν στη χώρα μας και να αγοράσουν τη δημόσια περιουσία μας , είναι απόλυτα  λογικό κι εκείνοι να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους.

 

.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ