Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την απόλυτη ήττα γνωρίζει η κ.Μέρκελ.

27.03.2011 | 20:10
Οι Χριστιανοδημοκράτες της Καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ θα χάσουν τον έλεγχο του πλεον ευημερούντος κρατιδίου της Γερμανίας προς όφελος της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, σε μια μεγάλη ανατροπή για την κεντροδεξιά του κυβέρνηση, σύμφωνα με τα exit poll.


Στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, οι Πράσινοι και οι Σοσιαλδημοκράτες SPD πιθανότατα θα εξασφαλίσουν από κοινού ένα 48,5% των ψήφων στη σημερινή εκλογή, όπου η πυρηνική καταστροφή της Ιαπωνίας έπαιξε σημαντικό ρόλο. Η κεντροαριστερά από καιρό ασκεί πιέσεις για τον τερματισμό της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), εταίροι τους στον συνασπισμό, μεγάλοι υποστηρικτές της παράτασης της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία, εξασφαλίζουν από κοινού ένα 43% των ψήφων.
Το CDU, το οποίο έχει κυβερνήσει το κρατίδιο για 58 χρόνια χωρίς διακοπή, πήρε το 38% και οι FDP 5%. Οι Πράσινοι
τερμάτισαν δεύτεροι με 25% και θα μπορούσαν να ηγηθούν μιας κυβέρνησης σε ένα από τα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια της χώρας, για πρώτη φορά. Το SPD και οι σύμμαχοι του, λαμβάνουν 23,5% σύμφωνα με το ARD.

Σε μια άλλη εκλογή σήμερα στο κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου, το SPD διατηρεί την εξουσία με μια άνετη νίκη επί του CDU και πιθανώς θα κάνει συνασπισμό με τους Πράσινους. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ