Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι ανακοίνωσε για μισθολόγιο,μεταθέσεις και κατοικίες ο Μπεγλίτης.

09.07.2011 | 01:42
Το ειδικό μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς είναι ακόμη “προτεραιότητα” για την ηγεσία του ΥΕΘΑ και όχι οριστική απόφαση της κυβέρνησης. Αυτό προκύπτει από την ομιλία του ΥΕΘΑ Πάνου Μπεγλίτη,σε στελέχη του ΓΕΣ.

Ο κ.Μπεγλίτης ενέταξε το θέμα του ειδικού μισθολογίου στις προτεραιότητές του. Συγκεκριμένα μίλησε για διατήρηση του ειδικού μισθολογίου και ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε στο θέμα έδωσε στο ακροατήριο την εντύπωση ότι ακόμη το ζήτημα παραμένει ανοιχτό.

Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί και μάλλον έχει διχάσει τους στρατιωτικούς είναι αν πράγματι είναι προς το συμφέρον τους να παραμείνουν σ΄ ένα καθεστώς ειδικού μισθολογίου ή αν θα ήταν προτιμότερο να ενταχθούν στο μισθολόγιο του δημοσίου,ελπίζοντας ότι θα απολαύσουν όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και άλλα προνόμια που μέχρι στιγμής δεν έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι. Υπερωρίες, 40ωρο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας κ.λ.π. Ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο,μοιάζει πιθανοτερο να επιλεγεί η δημιουργία ενός νέου ειδικού μισθολογίου.

•Μεταθέσεις με αξιοκρατία
“Με το νέο νομοσχέδιο επιχειρείται τομή στο σύστημα μεταθέσεων οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία. Περιθώρια βελτίωσης του συστήματος υπάρχουν, έχουν ζητηθεί τα απαραίτητα στοιχεία και το υπουργεία θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για της τελειοποίηση του και την στεγανοποίηση του θεσμικού του πλαισίου”,υποστήριξε ο ΥΕΘΑ για τις μεταθέσεις.
 

 Ο Π.Μπεγλίτης ανακοίνωσε και την  κατασκευή ΣΟΑ – ΣΟΜΥ ως αντάλλαγμα από την διαδικασία αξιοποίησης εκτάσεων ανενεργών στρατοπέδων. Αρκεί βέβαια να μην μείνει στις ανακοινώσεις,τις οποίες οι στρατιωτικοί έχουν ξανακούσει.
 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ