Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

09.03.2012 | 00:51

Τι λέει η Noble Energy για το κοίτασμα του οικοπέδου 12

Η πρόσφατη εκτίμηση των αποθεμάτων του "Οικοπέδου 12" στην κυπριακή ΑΟΖ από την εταιρία Netherland Sewell (NSAI) είναι συνεπής και επιβεβαιώνει την ανακοίνωση της Noble Energy στις 28 Δεκεμβρίου 2011, που αναφερόταν σε υπολογισμένες ποσότητες, που κυμαίνονται μεταξύ 5 και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών (Tcf), με στατιστικό μέσο όρο 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf). Η πρόσφατη εκτίμηση των αποθεμάτων του "Οικοπέδου 12" στην κυπριακή ΑΟΖ από την εταιρία Netherland Sewell (NSAI) είναι συνεπής και επιβεβαιώνει την ανακοίνωση της Noble Energy στις 28 Δεκεμβρίου 2011, που αναφερόταν σε υπολογισμένες ποσότητες, που κυμαίνονται μεταξύ 5 και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών (Tcf), με στατιστικό μέσο όρο 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf). 

   

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Noble Energy, με αφορμή τις εκτιμήσεις της NSAI, που μείωναν στα 5,1 τρισ. κυβικά πόδια την ποσότητα του φυσικού αερίου στο "Οικόπεδο 12" της κυπριακής ΑΟΖ. 

   

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «για σκοπούς συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της Ισραηλινής Υπηρεσίας Ασφαλείας (ISA), η NSAI χρησιμοποίησε έναν «αιτιοκρατικό» υπολογισμό των ποσοτήτων, τα αποτελέσματα του οποίου δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα, με τον «πιθανολογικό» υπολογισμό που χρησιμοποιήθηκε από τη Noble Energy. Και οι δύο μεθοδολογίες είναι αποδεκτές για εκτίμηση αποθεμάτων».

    Η εκτίμηση της NSAI, προστίθεται, δεν αναιρεί την εκτίμηση της Noble Energy για τα αποθέματα.

   

«Η Noble Energy παραμένει δεσμευμένη σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση της Κύπρου για την ανάπτυξη αυτής της ανακάλυψης με τρόπο που θα μεγιστοποιεί την αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους», καταλήγει η ανακοίνωση.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ