Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι μεταδίδουν τα διεθνή μέσα για τις κρίσεις στην Ελλάδα

02.11.2011 | 10:56
Ποτέ άλλοτε οι κρίσεις στις... ελληνικές Ε.Δ. δεν απασχόλησαν τα ΜΜΕ στο εξωτερικό.
  • Η βρετανική Daily Mail έγραψε ότι η κρίση βαθαίνει στην Ελλάδα, η στρατιωτική ηγεσία αντικαταστάθηκε μετά την αναγγελία-σοκ για δημοψήφισμα σχετικά με τις περικοπές λιτότητας και τις αγορές να πέφτουν.
  • Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων αντικαταστάθηκαν και δεκάδες αξιωματικοί του στρατού και του ναυτικού αποστρατεύτηκαν, μετέδωσε το BBC.
  • Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης, στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, κάλεσε τους επικεφαλείς του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας και ανήγγειλε ότι αντικαθίστανται από άλλους ανώτατους αξιωματικούς, γράφει η βρετανική Telegraph. Ούτε ο υπουργός, ούτε οποιοσδήποτε κυβερνητικό εκπρόσωπος δεν έδωσε εξηγήσεις για τις ξαφνικές και σαρωτικές αλλαγές, που οποίες επρόκειτο να γίνον στις 7 Νοεμβρίου ως μέρος των κρίσεων, συμπληρώνει η ίδια εφημερίδα.
  • Ο έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ενέκρινε τις αλλαγές στην ηγεσία των Ε.Δ. κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, μετέδωσε το Bloomberg. Οι αρχηγοί αντικαταστάθηκαν, ενώ 12 αξιωματικοί αποστρατεύτηκαν, συμπληρώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. 
  • Μια χαοτική ημέρα για τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος αποστράτευσε τους αρχηγούς του ΓΕΕΘΑ, στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, μετέδωσε το αυστραλιανό ABC news. Επικαλείται, επίσης, πηγή στον υπουργό Αμυνας, η οποία ισχυρίζεται ότι οι κρίσεις ήταν προγραμματισμένες και δεν συνδέονται με τις πολιτικές εξελίξεις.
  • Η Ελλάδα άλλαξε τους στρατιωτικούς προϊστάμενους των γενικών επιτελείων εν μέσω μιας πολιτικής κρίσης, που μπορεί να εξελιχθεί σε πτώση της κυβέρνησης και έπειτα από μια αμφισβητούμενη απόφαση να τεθεί η διαπραγμάτευση για διάσωση και το χρέος σε ένα δημοψήφισμα, ανέφερε Sydney Morning Herald.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Πολιτικό πραξικόπημα οι κρίσεις στις ΕΔ",λένε από τη Συγγρού

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ