Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι ζητάνε οι Βυξέλλες από την Άγκυρα

19.11.2010 | 21:38
Δύο προτάσεις έκαναν οι Βρυξέλλες στην Άγκυρα, σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε χτες το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Η Τουρκία να ανοίξει ένα λιμάνι στην Κωνσταντινούπολη και τον εναέριο χώρο της για πτήσεις τράνζιτ, στα πλοία και τα αεροσκάφη, των 27 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως αντάλλαγμα να ανοίξουν, στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, δύο κεφάλαια, αυτά της ενέργειας και της δικαιοσύνης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων. 

Το κανάλι ανέφερε πως η εν λόγω συμφωνία θα περιλαμβάνει και την επέκταση του καταστατικού σχετικά με το εμπόδιο μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κατεχόμενων. 

Σύμφωνα με το NTV, "εάν η Τουρκία ανταποκριθεί σε όλα αυτά μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα ανακοινώσει λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ότι η Κύπρος δεν θα ασκήσει βέτο για το σύνολο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ότι δεν θα εμποδίσει το άνοιγμα των εν λόγω δύο κεφαλαίων".

Σύμφωνα με την είδηση, "η Άγκυρα απάντησε λέγοντας ότι θα πρέπει να επεκταθεί το περιεχόμενο της πρότασης και πως θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη συμφωνία οι απευθείας πτήσεις" προς τα κατεχόμενα.


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ