Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ιράν "χτυπά" τους Κούρδους.

17.08.2011 | 20:33
   Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν σκοτώσει δεκάδες κούρδους αντάρτες σε μία στρατιωτική επιχείρηση που σύμφωνα με τους επικριτές της έχει θέσει σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων στο γειτονικό Ιράκ.

   

Ο συνταγματάρχης Χαμίντ Αχμαντί διέψευσε ότι το Ιράν βομβαρδίζει χωριά στο Ιράκ στη διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον του PJAK (Κόμμα για την Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν), οργάνωση που θεωρείται παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και η Τεχεράνη κατηγορεί για επιθέσεις δολιοφθοράς σε αγωγούς αερίου και για ενέδρες σε στρατιώτες της. 

   


Από την πλευρά τους οργανώσεις αρωγής επισημαίνουν ότι οι βομβαρδισμοί του Ιράν έχουν προκαλέσει το θάνατο αρκετών αμάχων, ενώ έχουν αναγκάσει εκατοντάδες άλλους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις ορεινές περιοχές του βόρειου Ιράκ, μία κατηγορία που ο Αχμαντί διαψεύδει. 

    "Ακόμη κι αν γνωρίζαμε με βεβαιότητα και πληροφορηθούμε ότι το PKK έχει μία βάση κοντά σε ένα χωριό, δεν θα επιτεθούμε σε αυτή τη βάση", δήλωσε ο Αχμαντί σε συνέντευξη Τύπου από την Τεχεράνη. 

   

Επιβεβαίωσε πάντως ότι 40 με 50 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. "Άλλες στατιστικές αναφέρουν έως και 90. Δεν τις επιβεβαιώνω", επεσήμανε. 

   

Παρ’ όλα αυτά ένας ιρανός αξιωματούχος του στρατού είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Τεχεράνη θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να βάλει στο στόχαστρό της "τρομοκρατικές βάσεις" πέρα από τα σύνορά της, αν και αξιωματούχοι αποφεύγουν να κάνουν επισήμως τέτοιες δηλώσεις. 

   

Ο Αχμαντί επέμεινε ότι "δεν έχουμε πατήσει ιρακινό έδαφος", όμως πρόσθεσε ότι τα στρατεύματα στα σύνορα δεν θα ανεχθούν απλώς να καθίστανται θύματα επιθέσεων που προέρχονται έξω από τα σύνορα του Ιράν. 

   

Το πρακτορείο Fars επικαλούμενο έναν αξιωματούχο του στρατού που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του είχε μεταδώσει τον Ιούλιο ότι το Ιράν "δεν θα επιτρέψει στους τρομοκράτες να κρύβονται στο Ιράκ και να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του κράτους μας με την υποστήριξη της Αμερικής και του σιωνιστικού καθεστώτος (του Ισραήλ)". 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ