Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27.01.2012 | 00:47

Το Ισραήλ ανησυχεί σφόδρα για τον υπερεξοπλισμό της Σ.Αραβίας.Αιτία τα F 15SA.

Το Ισραήλ παραπονέθηκε στις ΗΠΑ,ότι εξοπλίζει περισσότερο της Σαουδική Αραβία! Αφορμή για τα παράπονα Νετανιάχου-Μπαράκ προς τους Ομπάμα και Πανέτα, στάθηκε η τελευταία απόφαση για πώληση 84 αεροσκαφών F 15SA,αξίας 29.4 δις ευρώ.Το Ισραήλ παραπονέθηκε στις ΗΠΑ,ότι εξοπλίζει περισσότερο της Σαουδική Αραβία! Αφορμή για τα παράπονα Νετανιάχου-Μπαράκ προς τους Ομπάμα και Πανέτα, στάθηκε η τελευταία απόφαση για πώληση 84 αεροσκαφών F 15SA,αξίας 29.4 δις ευρώ.

Οι πρώτες παραδόσεις των αεροσκαφών αναμένονται το 2015. Το “πακέτο” περιλαμβάνει ακόμη την αναβάθμιση των υπαρχόντων 70 F-15 που διαθέτει η Σαουδική Αραβία.

Το Ριάντ έχει παραγγείλει και 72 αεροσκάφη Eurofighter Typhoon.Όταν θα αολοκληρωθούν οι παραλαβές η Σαουδική Αραβία θα διαθέτει το μεγαλύτερο και πιο εξελιγμένο στόλο αεροσκαφών στη Μέση Ανατολή.

Το Ισράηλ θέλει να έχει το ποιοτικό πλεονέκτημα στους εξοπλισμούς και το οπλοστάσιό του και η πώληση αυτών των αεροσκαφών στη Σαουδική Αραβία,θέτει αυτό το πλεονέκτημα σε αμφισβήτηση.

Γιατί ανησυχεί το Ισραήλ;

Όπως γράφουν στο Debkafiles δύο είναι οι βασικοί λόγοι:
“•Μια ωραία ημέρα, η Σαουδική Αραβία, η οποία ποτέ δεν έχει συμφωνήσει να έχει σχέσεις ειρήνης με το Ισραήλ, μπορεί να επιτεθεί στο εβραϊκό κράτος από τις αεροπορικές βάσεις που είναι πολύ κοντά στο Ισραήλ. Η εγγύτητα αυτή σε συνδυασμό με το μέγεθος και την ποιότητα της Πολεμικής Αεροπορίας της θα επιτρέψει σε δεκάδες πολεμικά αεροπλάνα να διεισδύσουν στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ.

•Το Ισραήλ φοβάται επίσης ότι, Σαουδάραβες πιλότοι μπορεί να χρησιμοποιηθούν από φανατικούς ισλαμιστές και να κάνουν επιθέσεις αυτικτονίας αλά 11η Σεπτεμβρίου.

Προς το παρόν, το Ισραήλ εκφράζει τις ανησυχίες του χωρίς να προβεί σε συγκεκριμένα αιτήματα . Ένα,ένα.Προέχει το Ιράν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ