Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

09.01.2012 | 00:45

Το Ισραήλ αυξάνει τις αμυντικές του δαπάνες

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου εξήγγειλε, σήμερα, "αύξηση των αμυντικών δαπανών" --κατά περίπου 700 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια (τρία δισεκατομμύρια σεκέλ)--, την ώρα όμως που στα τέλη του περασμένου έτους δήλωσε "έτοιμος, με πρώτη ευκαιρία" η κυβέρνησή του να χρηματοδοτήσει τις κοινωνικές "μεταρρυθμίσεις, ώστε να καταπολεμηθεί το υψηλό κόστος διαβίωσης". Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου εξήγγειλε, σήμερα, "αύξηση των αμυντικών δαπανών" --κατά περίπου 700 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια (τρία δισεκατομμύρια σεκέλ)--, την ώρα όμως που στα τέλη του περασμένου έτους δήλωσε "έτοιμος, με πρώτη ευκαιρία" η κυβέρνησή του να χρηματοδοτήσει τις κοινωνικές "μεταρρυθμίσεις, ώστε να καταπολεμηθεί το υψηλό κόστος διαβίωσης". 

   

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον παρέχει τον τελευταίο καιρό στρατιωτική βοήθεια συνολικής αξίας τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το εβραϊκό κράτος.

   

"Σκέφθηκα πως, ενόψει της διαμορφούμενης πολιτικής κατάστασης στη γεωγρφική μας περιοχή, θα αποτελούσε λάθος, πολύ μεγάλο λάθος μάλιστα, να περικόψουμε τον αμυντικό μας προϋπολογισμό", δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, διευκρινίζοντας ότι "στον προϋπολογισμό πολλών υπουργείων πρόκειται να γίνουν μειώσεις" και πως "με το προϊόν τους, θα ενισχυθεί, αναλόγως, ο αμυντικός προϋπολογισμός". 

   

"Γύρω μας, όμως, συμβαίνουν ήδη πολλές αλλαγές, που όλες έχουν στρατηγικές επιπτώσεις στην κρατική μας ασφάλεια(...)ή στην ικανότητα που έχουμε, να αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις και γενικώς τη γεωπολιτική αστάθεια", συμπλήρωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός. "Τα μέλη των Τσαχάλ (σ.σ.:ο ισραηλινός Στρατός) μάς προστατεύουν, πρέπει λοιπόν τα μέσα, τα οποία αυτοί έχουν, να είναι αυξημένα", υπογράμμισε. 

   

Τέλος ο Νετανιάχου βεβαίωσε ότι τα αυξημένα κονδύλια, για την Αμυνα, θα χρησιμοποιηθούν "με απόλυτη διαφάνεια". 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ