Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΝΑΤΟ δεν ξέρει πότε θα φύγει από τη Λιβύη.

01.04.2011 | 05:33
Η αποστολή του ΝΑΤΟ στη Λιβύη θα ολοκληρωθεί "όταν δεν θα υπάρχει πλέον απειλή κατά του λιβυκού πληθυσμού" αλλά είναι αδύνατον να πει κανείς πότε θα έρθει αυτή τη στιγμή, εκτίμησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν.

   

"Πότε μπορούμε να πούμε ότι η αποστολή εξετελέσθη; Η απάντηση είναι όταν δεν θα υπάρχει πλέον απειλή κατά του λιβυκού πληθυσμού. Αυτή είναι η πολύ σύντομη απάντηση" δήλωσε ο κ. Ράσμουσεν σε διάσκεψη στη Στοκχόλμη με θέμα "το νέο ΝΑΤΟ".

   

"Αλλά εάν με ρωτάτε: πότε θα γίνει αυτό; Δεν μπορώ να σας απαντήσω" πρόσθεσε.

   

"Μπορώ απλώς να εκφράσω τη δική μου ελπίδα ότι θα βρεθεί μια πολιτική λύση το συντομότερο δυνατόν. Σαφώς και δεν υπάρχει μια λύση αποκλειστικά στρατιωτική για τη Λιβύη", ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

   

"Καλώ όλες τις ενεχόμενες πλευρές να πάρουν μια πολιτική απόφαση το συντομότερο δυνατόν που θα επιτρέψει μια πολιτική μετάβαση προς τη δημοκρατία. Αλλά δεν μπορώ να θέσω κανένα χρονοδιάγραμμα" πρόσθεσε ο κ. Ράσμουσεν πρώην υπουργός Εξωτερικών της Δανίας.

   

Νωρίτερα σήμερα ο ίδιος τάχθηκε σαφώς κατά του εξοπλισμού των εξεγερμένων Λίβυων και επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ επενέβη στρατιωτικά "για να προστατέψει και όχι για να εξοπλίσει τους πολίτες".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ