Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25.12.2011 | 00:01

Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί τις επόμενες μέρες την αντιπυραυλική στη Τουρκία!Στόχος το Ιράν

Άλλη μία ένδειξη ότι το στρατιωτικό χτύπημα στο Ιράν είναι μια υπαρκτή επιλογή,αποτελεί η άμεση ενεργοποίηση της αντιπυραυλικής ασπίδας στη Τουρκία


Την επόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιηθεί από το ΝΑΤΟ η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στη βάση της Μαλάτιας στη Τουρκία,υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η τουρκική ΧΟΥΡΙΕΤ.

Μια επιτροπή του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί μέσα την επόμενη εβδομάδα για να ολοκληρώσει τη διαδικασία για την ενεργοποίηση του ραντάρ, είπε Τούρκος αξιωματούχος.
Η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον προβλέπει την ανάπτυξη ενός αμερικανικού ραντάρ AN/TPY-2 (X-band) ,συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης σε μια στρατιωτική εγκατάσταση στο Kürecik στη Μαλάτια ως μέρος του σχεδίου της αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

Με την έναρξη λειτουργίας του συστήματος ραντάρ Kürecik, οι ΗΠΑ θα μπορούν να στέλνουν, πληροφορίες στα πολεμικά πλοία που φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους και έχουν ήδη πάρει θέση στην ανατολική Μεσόγειο.Όλα δείχνουν ότι ένα σκηνικό πολέμου στήνεται.

Το Ιράν θεωρεί εχθρική πράξη την ενεργοποίηση της αντιπυραυλικής ασπίδας και έχει απειλήσει τη Τουρκία ότι θα την χτυπήσει σε περίπτωση που αρχίσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις,αν και επισήμως προσπάθησε να “μαζέψει” τις απειλές.

50 στρατιώτες των ΗΠΑ βρίσκονται στις εγκαταστάσεις,της Μαλάτιας και  Τούρκος ανώτερος διοικητής βρίσκεται στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Γερμανία, όπου οι πληροφορίες των ραντάρ της αντιπυραυλικής ασπίδας μεταδίδονται και επεξεργάζονται.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ