Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πόρισμα των μηχανικών για το Mirage 2000,που ανελκύστηκε στη Σάμο.Βίντεο.

29.06.2011 | 18:30
Δεν μπορεί να ξαναπετάξει το Mirage 2000 που ανελκύστηκε από τη Σάμο. Οι ελπίδες ήταν έτσι κι αλλιώς απειροελάχιστες και είχαν προκληθεί από την εξωτερική οπτική εικόνα του αεροσκάφους.

Ωστόσο όπως προκύπτει από τους τεχνικούς της ΠΑ, δεν υπάρχει δυνατότητα να ξαναβρεθεί το αεροσκάφος στον αέρα και πλέον αυτό που προέχει είναι να διασωθεί ότι μπορεί από το αεροσκάφος.

Το μαχητικό έμεινε στο βυθό ,λιγότερες ημέρες απ΄ ότι εκείνο στη Σκύρο,το οποίο επιδιορθώθηκε και ξαναπετά. Όμως έπεσε με μεγαλύτερη ταχύτητα απ΄ ότι το πρώτο και αυτό δεν μπορούσε να αποφευχθεί. Μην ξεχνάμε ότι το αεροσκάφος έπεσε από κράτημα κινητήρα και είναι πραγματικό θαύμα ότι το μαχητικό δεν διαλύθηκε.

Επιπλέον όπως λένε μηχανικοί της ΠΑ, ακόμη κι αν το Mirage μπορούσε να επιδιορθωθεί, οικονομικά θα ήταν ασύμφορος. Το προηγούμενο Mirage ,είχε φτιαχτεί σχεδόν δωρεάν, αλλά τότε οι Γάλλοι βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις για τον εκσυγχρονισμό των Mirage 2000 κι έτσι με λίγη πίεση δέχτηκαν να αναλάβουν το κόστος. Τώρα τέτοια δυνατότητα δεν υπήρχε.

Η συγκλονιστική προσπάθεια των δύο πιλότων του αεροσκάφους να το σώσουν δεν ακυρώνεται ούτε στο ελάχιστο βέβαια. Το να επιχειρήσεις να δώσεις σ΄ ένα μαχητικό αεροσκάφος με κράτημα κινητήρα προεία και γωνία “προσγείωσης” είναι κάτι που μόνο Έλληνες πιλότοι μπορούν να τολμήσουν και να κατορθώσουν. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ MIRAGE 2000


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ