Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τώρα σχεδιάζουν να ...χτίσουν νησί στο Μαρμαρά οι Τούρκοι.

06.05.2011 | 05:34
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Μετά το "τρελό σχέδιο" του Ερντογάν για την κατασκευή της "Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης" ο υπουργός μεταφορών της γειτονικής χώρας, ανακοίνωσε οτι θα χτιστεί και ενα νησί στη μέση της θάλασσας του Μαρμαρά , οπου οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν για πικνικ.

Ο τούρκος υπουργός μεταφορών Μεταφορών Μεχμέτ Χαμπίπ Σολούκ, ανακοίνωσε οτι απο το έργο της "Διώρυγας της Κων/πολης" θα υπάρξουν μπάζα εκατομμυρίων κυβικών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του νησιού στο Μαρμαρά, αλλά και του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.
" Με το σχέδιο αυτό θα δημιουργήσουμε και ενα νησί στο Μαρμαρά όπου οι πολίτες μας θα μπορούν να πηγαίνουν για να ξεκουραστούν." δήλωσε ο υπουργός χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.
Ο Μεχμέτ Χαμπιπ Σολούκ, ανακοίνωσε επισης οτι θα κατσκευαστεί και ενα νέο αεροδρόμιο στην Κωσνταντινούπολη " σχεδιάζουμε ενα νεο αεροδρόμιο που η δυναμικότητα του θα ξεπερνά τους 60 εκατομμυρια επιβάτες" τόνισε ο ίδιος.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως όλες οι μελέτες για τα έργα αυτά θα είναι έτοιμα σε περίπου 2 χρόνια.
Ο Μεχμέτ Χαμπιπ Σολούκ δήλωσε επίσης, πως οταν κατασκευαστεί η "Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης" δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο της αύξησης της τιμής της διέλευσης απο τα Στενά του Βοσπόρου. " Μπορεί να έρθει το θέμα της αύξησης της τιμής της διέλευσης" τόνισε και ισχυρίστηκε πως η Τουρκία έχει αυτό το δικαίωμα σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ