Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα και uav θα έχει η Άγκυρα μέχρι το τέλος του 2012!

10.08.2012 | 00:31


Η Τουρκία προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην παραγωγή δικών της οπλικών συστημάτων,έστω κι αν αυτό κοστίζει. Εδώ πάλι ψάχνουμε να βρούμε ποια προγράμματα…ανταλλακτικών θα κόψουμε!
Μέχρι τον Οκτώβριο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές του μη επανδρωμένου αεροσκάφους ANKA και μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουν κατασκευαστεί πέντα επιθετικά ελικόπτερα Τ-129.

Το τουρκικό uav

Οι τουρκικές ΕΔ περιμένουν την ολοκλήρωση των δοκιμών του εγχώριου uav ANKA ,γιατί θέλουν να το χρησιμοποιήσουν εναντίον του PKK. Μετά από το κάζο που έπαθαν με τα uav που είχαν στείλει για συντήρηση στο Ισραήλ και παρέμειναν εκεί μετά το ξέσπασμα της κρίσης με το Mavi Marmara,οι Τούρκοι καίγονται για uav.
Το ANKA θα έχει αυτονομία 24 ωρών και θα μπορεί να φέρει φορτίο 250 κιλών.
Οι Τούρκοι το συγκρίνουν με το ισραηλινό Heron και το αμερικάνικο Predator.
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της TUSAŞ Μουχαρέμ Ντορτκασλί «το ANKA θα είναι ένα εναέριο όχημα για συλλογή πληροφοριών, σε αναγνωριστικές αποστολές και θα είναι εξοπλισμένο”.

Το Τ-129

Σχεδόν έτοιμο να αναλάβει καθήκοντα είναι και το επιθετικό και τακτικό αναγνωριστικό ελικόπτερο T-129 το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία και τις τελευταίες δοκιμές.
Πέντε ελικόπτερα θα ενταχθούν στο δυναμικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι το τέλος του έτους.
 

 

ΣΧΟΛΙΑ