Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκική εταιρεία αγόρασε βρετανικό αεροπλανοφόρο!

04.02.2011 | 07:00
Μια τουρκική εταιρία κέρδισε την βρετανική προσφορά για το από το 2005 παροπλισμένο αεροπλανοφόρο HMS Invincible. Προηγουμένως, η Βρετανία απέρριψε μια προσφορά ύψους £ 5,000,000 (8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), ενός κινέζου επιχειρηματία.

Η προσφορά του κινέζου επιχειρηματία ήταν το διπλάσιο της αναμενόμενης τιμής, αλλά ο Lam Kin-bong, από τη επαρχία Guangdong της Κίνας, δήλωσε ότι του είπαν ότι παρέλειψε να παράσχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Το 17.000 τόνων αεροπλανοφόρο HMS, το οποίο εν ενεργεία μπορούσε να μεταφέρει 22 αεροσκάφη και 1.100 ναύτες πουλήθηκε τελικά μέσω μιας δημοπρασίας στο διαδίκτυο σε ένα τουρκικό εργοστάσιο ανακύκλωσης, το οποίο κέρδισε την προσφορά σε τιμή κατά πολύ χαμηλότερη του κινέζου Lin. Η ιστοσελίδα της δημοπρασίας δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει την τελική τιμή, αλλά κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε εκτιμήσεις των περίπου 2 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Lam Kin-bong, ο οποίος μετακόμισε στο Λονδίνο, σχεδόν πριν από 20 χρόνια, διευθύνει σήμερα μια αλυσίδα εστιατορίων στο Μπέρμιγχαμ. Οι βρετανικές αρχές υποψιάζονται ίσως ότι η κινεζική κυβέρνηση ή κινεζικές μυστικές υπηρεσίς ήταν πίσω από την προσφορά Lam.

Ο Lam είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η προσφορά του είχε την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά παράλληλα ανέφερε ότι η πρόθεσή του ήταν καθαρά εμπορική και δεν έχει καμία σχέση με τον στρατό.

Στρατιωτικοί αναλυτές ανέφεραν ότι είναι απίθανο το αεροπλανοφόρο να μπορεί να καταστεί και πάλι λειτουργικό.

fox2e-mag.blogspot.com/2011/02/blog-post_518.html

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ