Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικός Τύπος " 500 δισ. για αντισεισμική προστασία" " Προβλέψεις για 7 Ρίχτερ στο Αιγαίο"

06.12.2011 | 09:52
  

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

 

  «500 δισεκατομμύρια δολάρια» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Τürkiye η οποία αναφέρει τα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης για την αλλαγή δόμησης που σχεδιάζει η τουρκική κυβέρνηση σε όλη τη χώρα για αντισεισμική προστασία. Η εφημερίδα τονίζει πως ο Ερντογάν έχει δηλώσει χαρακτηριστικά πως « ακόμη με αυτό το σχέδιο  αν θα χάσω τις εκλογές, αυτό το σχέδιο θα γίνει». Οι αλλαγές προβλέπουν τη μεταφορά ολόκληρων πόλεων στην Τουρκία και το χτίσιμο νέων. Ακόμη και σε πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη την κατεδάφισης χιλιάδων κτιρίων για να χτιστούν αντισεισμικές πολυκατοικίες. Το σχέδιο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα 10 χρόνια και το κόστος θα ξεπεράσει τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Türkiye γράφει πως αυτό το σχέδιο μπορεί να κρατήσει ζωντανή την τουρκική οικονομία καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα εργαστούν τον κατασκευαστικό τομέα.

 

« Φόβος στη Σμύρνη για 7 Ρίχτερ» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Sabah η οποία κάνει αναφορά στις δηλώσεις δυο διακεκριμένων τούρκων σεισμολόγων που προβλέπουν σεισμός μεγέθους τουλάχιστον 7 Ρίχτερ στο Αιγαίο. Ο σεισμολόγος Αχμέτ Ερτζάν προειδοποιεί πως ήδη το ρήγμα του νότιου Αιγαίου έχει δώσει σήμα πως είναι έτοιμο να σπάσει, ενώ το Ατίλλα Ουλουγ τονίζει πως το πολύ σε 10 με 15 χρόνια σεισμός 7 Ρίχτερ θα χτυπήσει τη Σμύρνη.

 

«Χάος στα γήπεδα» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet που γράφει πως στα γήπεδα της Τουρκίας είναι δύσκολο να εφαρμοστεί ο νόμος του αποκλεισμού των ποδοσφαιριστών οι οποίοι κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα των στημένων παιχνιδιών. Σε κάποιους ποδοσφαιριστές έχει επιβληθεί ποινή ακόμη και του αποκλεισμού από τις κερκίδες!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ