Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τους 11 έφτασαν οι νεκροί στην Ινδονησία από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους

22.06.2012 | 09:48

Ένδεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο μικρά παιδιά, σκοτώθηκαν όταν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας κατέπεσε σε οικιστικό συγκρότημα κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Χαλίμ της Τζακάρτας, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά.

   Το αεροσκάφος Fokker 27 προσέκρουσε σε δύο σπίτια και ακόμα επτά τυλίχτηκαν στις φλόγες, μετά από λάθος χειρισμούς κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

   Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο παιδιά, ενός και έξι ετών, τα οποία κατά τη διάρκεια του ατυχήματος βρίσκονταν στο έδαφος.

   Το αεροσκάφος, ένα Fokker 27, πραγματοποιούσε μια «εκπαιδευτική πτήση», σημείωσε από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας, ο σμήναρχος Άζμαν Γιούνους.

   Το αεροσκάφος στην περιοχή ενός οικιστικού συγκροτήματος που βρίσκεται κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Χαλίμ, στα ανατολικά της Τζακάρτα, διευκρίνισε ο ίδιος μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο, προκαλώντας πυρκαγιά.

   Το δυστύχημα αυτό σημειώνεται στην Ινδονησία λίγες εβδομάδες μετά την πτώση ενός αεροσκάφους τύπου Superjet 100 του ρωσικού ομίλου Σουχόι, το οποίο συνετρίβη στις 7 Μαΐου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης επίδειξης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 45 επιβαίνοντες. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ