Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρεις πράκτορες της CIA ,λέει ότι έχει συλλάβει η Χεζμπολάχ

25.06.2011 | 06:32
Ο ηγέτης της "Χεζμπολάχ", Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, ανακοίνωσε ότι η σιιτική οργάνωση "έχει αιχμαλωτίσει τρεις κατασκόπους, οι οποίοι είχαν διεισδύσει στις τάξεις της", εκ των οποίων "τουλάχιστον δύο είχαν στρατολογηθεί από την αμερικανική CIA".

  

  "Όμως, από τους τρεις κατασκόπους ουδείς κυκλοφορούσε στην 'πρώτη γραμμή' της ανώτατης ηγεσίας της οργάνωσής μας, ούτε έγινε αποδέκτης 'ευαίσθητων' πληροφοριών, που να αφορούν τη δομή της οργάνωσης, τον αντιστασιακό της χαρακτήρα", δήλωσε σχετικώς, με έμφαση, ο Σαγιέντ Χασάν Νασράλα.

   

"Στο τέλος της έρευνάς μας, το Τμήμα της Ασφάλειας της οργάνωσής μας εντόπισε τους δύο πράκτορες της CIA", ανέφερε στις ίδιες δηλώσεις ο γενικός γραμματέας της σιιτικής οργάνωσης.

   

"Από τους δύο, τον πρώτο η CIA τον στρατολόγησε πριν από ένα πεντάμηνο, γεγονός που το ομολόγησε ήδη, όμως ο δεύτερος είχε στρατολογηθεί σαφώς προγενέστερα, επίσης μας έχει δώσει την ομολογία του", διευκρίνισε ο ίδιος.

   

Όσον αφορά τον τρίτο αιχμάλωτο της "Χεζμπολάχ", "συνεχίζεται η έρευνα για να εντοπιστούν οι όποιες διασυνδέσεις του με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ", πρόσθεσε.

  

 "Αβάσιμες" χαρακτήρισε ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας τις κατηγορίες της Χεζμπολάχ ότι τρεις κατάσκοποι της CIA είχαν διεισδύσει στις τάξεις της, σημειώνοντας ότι πρόκειται για κατηγορίες τις οποίες έχουν ακούσει πολλές φορές από την σιιτική οργάνωση.

   

"Αυτές οι κατηγορίες δεν έχουν καμία βάση. Φαίνεται ότι ο Νασράλα βρίσκεται αντιμέτωπος με εσωτερικά προβλήματα στους κόλπους της Χεζμπολάχ με τα οποία δεν έχουμε καμία σχέση" δήλωσε ο εκπρόσωπος, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

   

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η αμερικανική θέση σχετικά με την Χεζμπολάχ "είναι γνωστή και δεν έχει αλλάξει".
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ