Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χειροτερεύει η κατάσταση στο Αφγανιστάν

24.11.2010 | 06:29
  Το Ιράν εξακολουθεί να προμηθεύει με όπλα και να εκπαιδεύει τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.

    Το Πεντάγωνο στην περιοδική έκθεσή του προς το Κογκρέσο, αναφέρει ότι ενώ η συνεργασία του ΝΑΤΟ με τον στρατό του Πακιστάν, έχει βελτιωθεί, οι Ταλιμπάν εξακολουθούν να έχουν περιοχές, όπου δρουν με ασφάλεια, στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν, γεγονός που παρεμποδίζει τις προσπάθειες για την εδραίωση της ασφάλειας.

    Το αμερικανικό Πεντάγωνο παραδέχεται ότι η βία στο Αφγανιστάν έχει φθάσει στα χειρότερα επίπεδα τους τελευταίους μήνες και οι αντάρτες δρουν με περισσότερο "σύνθετους τρόπους". Στην έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι τα βίαια περιστατικά από τον Απρίλιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 300%, σε σχέση με την εικόνα που υπήρχε το 2007. 

    Ως προς την κατάσταση στην πολιτική σκηνή, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, παρά τις προσπάθειες της αφγανικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς, υπάρχουν αμφιβολίες για τη δέσμευσή της να τερματισθεί η ατιμωρησία, αλλά και να προσαχθούν οι "διεφθαρμένοι αξιωματούχοι" ενώπιον της δικαιοσύνης. 

    Η εκτεταμμένη διαφθορά μάλιστα, θεωρείται ότι υπονομεύει τις προσπάθειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την εδραίωση της ασφάλειας και την τόνωση της ανάπτυξης στο Αφγανιστάν. 


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ