Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χριστόφιας για Ερντογάν:"Είναι ένας αλαζόνας"

15.06.2012 | 22:03
Σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν είναι πολύ διαφορετικός από τον Ερντογάν των πρώτων χρονών εκλογής του, δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τον χαρακτήρισε «αγνώριστο και αλαζόνα».
 
Ο Κύπριος πρόεδρος είχε συνάντηση με Τούρκους ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους, που επισκέπτονται την Κύπρο ως φιλοξενούμενοι του Τουρκικού Ρεπουπλικανικού κόμματος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το Κυπριακό και το πώς οι συνομιλίες κατέληξαν στο αδιέξοδο. Αναφέρθηκε επίσης στην πρότασή του για την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου και τα οφέλη που θα προκύψουν και για τους Τουρκοκύπριους εάν γίνει αποδεκτή.
 
Ο πρόεδρος Χριστόφιας μίλησε, επίσης, για τους στόχους της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την πρώτη Ιουλίου.
 
Συμφωνά με τις πληροφορίες, ο Δημήτρης Χριστόφιας υπέδειξε ότι για το αδιέξοδο στις συνομιλίες ευθύνεται ο Ντερβις Έρογλου ο οποίος υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα. Μάλιστα, ερωτηθείς για το τι δέον γενέσθαι, τόνισε ότι από τη στιγμή που η άλλη πλευρά αρνείται τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ο ίδιος επανάφερε στο τραπέζι την πρόταση του για την Αμμόχωστο, σε μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση στις συνομιλίες.
 
O Δημήτρης Χριστόφιας κατέστησε σαφές στους Τούρκους δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση «να κάνουμε πίσω και να σταματήσουμε τις έρευνες για φυσικό αέριο παρά τις απειλές της Αγκύρας», τονίζοντας ότι θα πρέπει η Τουρκία να σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν κανονιοφόρος και πειρατής της περιοχής.
 
Την ιδία ώρα ξεκαθάρισε ότι η συνεργασία με το Ισραήλ δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας, αλλά αυτή θα βοηθήσει ώστε οι Κύπριοι να λάβουν όσο πιο νωρίς γίνεται τον πλούτο που υπάρχει στην περιοχή τους, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι σε περίπτωση λύσης θα επωφεληθούν και οι Τουρκοκύπριοι, αλλά και η ίδια η Τουρκία.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ