Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΞ για ΑΟΖ:"Η Τουρκία είναι απομονωμένη"

04.04.2012 | 20:20
Με ενιαία φωνή οφείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαντά στις απειλές της Άγκυρας ότι θα διακόψει τις σχέσεις της με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επί κυπριακής προεδρίας, τονίζει η Αθήνα.

   

Σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη Λευκωσία, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρος Δήμας επισήμανε ότι τον Δεκέμβριο υιοθετήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πολύ αυστηρά συμπεράσματα για τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

   

Ο κ. Δήμας, ο οποίος θα συνοδεύει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην επίσκεψη στην Κύπρο, τόνισε ότι «η Ευρώπη δεν πρόκειται να κάνει έκπτωση σε αξίες και η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της έναντι του συνόλου των "27"».

   

Για τις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ο Σταύρος Δήμας είπε ότι «η Άγκυρα κινείται εκτός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου και είναι απομονωμένη».

   

Διαβεβαίωσε ότι η Αθήνα στέκεται στο πλευρό του κυπριακού λαού και θα αξιοποιήσει, σε συνεργασία με τη Λευκωσία, τις νέες ευκαιρίες που διαμορφώνονται μετά τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.

   

Για το Κυπριακό, ο κ. Δήμας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τη στασιμότητα που παρατηρείται.

   

Η Ελλάδα, είπε, δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για λύση του Κυπριακού και τη δικαίωση του κυπριακού λαού, μέχρι να φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης. 

     

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ