Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υγειονομικό μπάχαλο...συνέχεια

01.06.2011 | 06:11
Το μπάχαλο που λέγαμε χθές ότι στήνεται από «τους αρμοδίους» σε άγνοια αλλά με την υπογραφή του Υπουργού...
 Μεταξύ άλλων λοιπόν η υπό σύνταξη Υπουργική Απόφαση προβλέπει, άκουσον – άκουσον:


Την δημιουργία Διακλαδικού Υγειονομικού Συμβουλίου (ΔΥΣ) το οποίο μεταξύ άλλων: «……. έχει ρόλο Αναθεωρητικού Συμβουλίου σε περιπτώσεις ενδικοφανών προσφυγών, σε ότι αφορά στην επιλογή Διευθυντών και Αναπληρωτών Διευθυντών Κλινικών και Εργαστηρίων των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, προς υποβολή σχετικών εισηγήσεων στην ιεραρχία».
Με απλά λόγια καθιερώνει την ακόλουθη διαδικασία: Όταν κάποιος γιατρός τοποθετείται Διευθυντής Κλινικής (ή Εργαστηρίου) από τα αρμόδια όργανα του κλάδου του, δίνεται το δικαίωμα σε όποιον άλλον νομίζει ότι αδικήθηκε να προσφεύγει στο ΔΥΣ για να δικαιωθεί, και τότε;;; το ΔΥΣ (διακλαδικό) θα κάνει εισήγηση στον Κλάδο.
 
Για να τα κάνουμε ακόμη ποιο απλό, ένα όργανο ΕΚΤΟΣ Κλάδου θα εισηγείται στον Κλάδο. Αυτό λέγεται από τους αρμοδίους «απλή λογική». Εμείς λέμε ότι οι συντάκτες στερούνται στοιχειωδών αρχών management παρόλο που θέλουν να ονομάζονται Στρατηγοί, Ναύαρχοι και Πτέραρχοι.  
 
Και καλά οι Υγειονομικοί Στρατηγοί, Ναύαρχοι και Πτέραρχοι που έχουν και ένα άλλοθι μια και εκ της αποστολής των δεν τους είχε δοθεί η δυνατότητα να διοικήσουν αλλά οι Αρχηγοί που είναι των όπλων, μάχιμοι και ιπτάμενοι μπορούν να μας λύσουν την απλή και πάλι απορία μας;
«Όταν επιλέγεται ένας Διοικητής Μονάδος ή και Σχηματισμού και κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται σε ποιο αντίστοιχο Αναθεωρητικό όργανο θα προσφύγει; Και αν υπάρχει ή σχεδιάζεται να υπάρξει αυτό θα είναι διακλαδικό;»
Και για ακόμη πιο χαζούς: «Όταν ένας Συνταγματάρχης αισθανθεί ότι αδικήθηκε από την μη τοποθέτηση του ως Διοικητής Συντάγματος θα προσφύγει σε Συμβούλιο που θα συμμετέχει Ναυταίος και Αεροπόρος;;;;;
Και ακόμα: στο Ναυτικό και Αεροπορία που είναι λίγες και συγκεκριμένες και οι θέσεις και οι ειδικότητες που θα τοποθετηθεί π.χ. ο αρχαιότερος κατά βαθμό αλλεργιολόγος όταν ο νεώτερός του έχει περισσότερους πόντους και πρέπει, σύμφωνα με την απόφαση αυτή, να τοποθετηθεί Διευθυντής;;;
 
Θα τρελαθούμε τελείως!!!
 
Κάτι συμβαίνει στο Υγειονομικό, πρέπει να το κοιτάξουν το θέμα και είναι κρίμα γιατί έχουν εύκολη πρόσβαση στους συναδέλφους της «πρέπουσας» ειδικότητας! 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ