Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ύποπτα" τα σενάρια περί Ελλήνων κατασκόπων στη Τουρκία.

12.03.2011 | 06:03
Υποβαθμίζουν χωρίς να σχολιάζουν το δημοσίευμα της εφημερίδας ΣΑΜΠΑΧ,περί “εξάρθρωσης κυκλώματος κατασκόπων υπέρ της Ελλάδας” στην Αθήνα.
Κάποιοι το χαρακτηρίζουν “ύποπτο” καθώς βγήκε στον αέρα,λίγες ώρες μετά από την περιοδεία Νταβούτογλου στη Θράκη που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις ,αλλά τα σχόλια φθάνουν μέχρι εκεί.


Σύμφωνα με τo τηλεοπτικό δίκτυο Samanyolu το κύκλωμα με τη συμμετοχή του έλληνα πράκτορα αποκαλύφθηκε όταν τούρκος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος έχει συλληφθεί και με την κατηγορία στο σχέδιο συνομωσίας "Βαριοπούλα" προσπάθησε να παραδώσει στον έλληνα Γεώργιο Αμουτζόπουλο ένα "κρυφό σχέδιο" του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Πιθανότατα για την κατασκευή ενός νέου πλοίου και τις τεχνικές δυνατότητες του. Στο θέμα έχει παρέμβει και ο εισαγγελέας που εξετάζει το σχέδιο "Βαριοπούλα" αλλα και στρατιωτικός εισαγγελέας. Δεν έχει γινεί γνωστό σε τι φάση ερευνών βρίκσεται η ΜΙΤ.

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η εφημερίδα Sabah ισχυρίζεται οτι η τουρκική ΜΙΤ κατάφερε να εξαρθρώσει κύκλωμα ελλήνων πρακτόρων αλλά και πρακτόρων που δούλευαν για την ΕΥΠ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γεώργιος Αμουτζόπουλος, ο οποίος εργάζονταν σε τουρκική τράπεζα που εξαγοράστηκε απο ελληνική τράπεζα αλλά και η τουρκάλα σύζυγος του Μπιρντέμ Τσετίνκαγια ήταν απο τα βασικά στελέχη αυτού του κυκλώματος. Το κατηγορητήριο που έχει ετοιμάσει το στρατοδικείο, αναφέρει οτι η ΜΙΤ άρχισε να διαρρέει εσκεμμένα πληροφορίες απο τον Μάϊο του 2009 για να καταφέρει να διαπιστώσει τον τρόπο που "φεύγουν" οι στρατιωτικές πληροφορίες προς την Ελλάδα. Διότι υπήρχαν σχετικές υποψίες και πληροφορίες. Ολη η έρευνα ξεκίνησε μετα απο καταγγελία του Ιδρύματος Ερευνών της Τουρκίας (TUBITAK).
H εφημερίδα Sabah αναφέρει οτι ο Αμουτζόπουλος μέσω της συζύγου του "αγόραζε" διάφορες στρατιωτικές πληροφορίες τις οποίες τις έστελνε στην Ελλάδα.

Οι στρατιωτικός εισαγγελέας υποστηρίζει οτι πολλά σχέδια ανάπτυξης οπλικών συστημάτων που κατασκέυαζαν οι στρατιωτικές βιομηχανίες ASELSAN, HAVELSAN αλλά και τα σχέδια του TUBITAK είχαν περάσει σε χέρια ελλήνων πρακτόρων ή πρακτόρων που δούλευαν για την ΕΥΠ.
Ο εισαγγελέας αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα. Δυο υπάλληλοι του ΤUBITAK, o Tζουνέιτ Χακαν Μπαγτζίογλουλλαρι και ο Αϊσάμ Ακσεςμ έδιναν πληροφορίες στον Γιουτζέλ Τσιπλί. Αυτός τις μετέφερε στον αρχηγό του κυκλώματος στον αξιωματικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού Ιμπραχίμ Σεζέρ, αυτός τις έδινε στην Μπιρντέμ Τσετίνκαγια η οποία είναι σύζυγος του Αμουτζόπουλου. Τελικός προορισμός όλων αυτων των πληροφοριών μέσω του Αμουτζόπουλου ήταν η Ελλάδα.
Τα μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος συνελήφθησαν πριν απο λίγους μήνες. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ