Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζητούν να αποποινικοποιηθεί η ομοφυλοφιλία στα Κατεχόμενα. Κατέθεσαν προσφυγή στο Στρασβούργο

07.02.2012 | 11:39
Προσφυγή για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), στο Στρασβούργο.

Στην προσφυγή, η οποία έχει κατατεθεί ανώνυμα από τον αιτητή, λόγω φόβων ότι θα του προσαχθούν κατηγορίες στα κατεχόμενα, υποστηρίζεται ότι η ιδιωτική και η οικογενειακή ζωή του παραβιάζονται από την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας. Επίσης, τονίζεται ότι η διάκριση στην οποία υπόκειται ο αιτητής, ισοδυναμεί με απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση.

Η υπόθεση έχει κατατεθεί εκ μέρους του αιτητή από τον Human Dignity Trust, έναν διεθνή οργανισμό που χρησιμοποιεί νομικά μέσα για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας, ανά τον κόσμο. Ο δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επικεφαλής του Οργανισμού Τζόναθαν Κούπερ δήλωσε, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ότι «το γεγονός ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις συνεχίζουν να συνιστούν ποινικό αδίκημα στη "Βόρεια Κύπρο" είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται για θέμα δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, αλλά για την τήρηση των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Η προσφυγή υποστηρίζεται στα κατεχόμενα από την «Πρωτοβουλία ενάντια στη Ομοφοβία».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ