Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζόρια για το Focus με την Αφροδίτη της Μήλου. Στο σκαμνί για συκοφαντική δυσφήμιση ελληνικών συμβόλων

09.12.2011 | 20:14

Αίτηση εξαίρεσης των μελών της σύνθεσης του Β' Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των επτά Γερμανών δημοσιογράφων και αρθρογράφων του περιοδικού «Focus» που δικάζονται για το επίμαχο εξώφυλλο του περιοδικού στο τεύχος της 22ης Φεβρουαρίου 2010.

Αφορμή ήταν η αρνητική απάντηση του δικαστηρίου στο αίτημα της υπεράσπισης για αποβολή της Πολιτικής Αγωγής από την δίκη, με σκεπτικό ότι το δημοσίευμα θα μπορούσε να θίξει οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη. Οι συνήγοροι των Γερμανών κατηγορουμένων θεώρησαν την παραδοχή αυτή του δικαστηρίου που το οδήγησε στην άρνηση ικανοποίησης του αιτήματός τους, ως υπόνοια μεροληπτικής συμπεριφοράς.

Η αίτηση κρίθηκε και απορρίφθηκε από άλλη σύνθεση που ανέβηκε στην έδρα, η οποία δεν αποδέχθηκε το σκεπτικό της υπεράσπισης. Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η συντακτική ομάδα του περιοδικού αφορούν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, εξύβρισης και προσβολής συμβόλων του ελληνικού κράτους, που τους απαγγέλθηκαν μετά από μήνυση δικηγόρων, για το εξώφυλλο που απεικόνιζε την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία και τον χαρακτηρισμό «απατεώνες» που αποδίδονταν στους Έλληνες στο δημοσίευμα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Focus:Το γερμανικό περιοδικό που αποδεικνύει γιατί η βλακεία είναι ανίκητη!

Προτάσεις για να κάνει θέματα το Focus.Στείλτε μας τις δικές σας


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ