Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία με μαντίλα...

19.10.2010 | 17:49
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Η φωτογραφία από την υποδοχή του προεδρικού ζεύγους της Γερμανίας στην Άγκυρα απεικονίζει την αλλαγή σκηνικού στην γειτονική χώρα. Η "μαντιλοφορούσα" σύζυγος του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ συνοδεύει τη σύζυγο του Γερμανού προέδρου,στο κόκκινο χαλί της υποδοχής,μπροστά από το άψογο στρατιωτικό άγημα που είναι το μόνο που θυμίζει τη Τουρκία των κεμαλιστών στη συγκεκριμένη φωτογραφία.Η μαντίλα επέστρεψε για τα καλά στην Τουρκία όπως και η συζήτηση με θέμα "που τελικά το πάει ο Ερντογάν".

Η επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Γερμανίας στην Άγκυρα, επισκιάστηκε από την μαντίλα της Χαγριουνισά Γκιούλ, συζύγου του τούρκου προέδρου Αμντουλάχ Γκιουλ.
Ο λόγος είναι πως για πρώτη φορά από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, το 1923, μια «πρώτη κυρία» της Τουρκίας, φορώντας την ισλαμική μαντίλα , συμμετείχε στην επίσημη υποδοχή ενός προέδρου με τη σύζυγο του.
Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της επίσημης υποδοχής του Γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βουλφ και της συζύγου του Μπετίνα στην τουρκική πρωτεύουσα.
Ο Αμντουλάχ Γκιούλ μαζί με τον Κρίστιαν Βουλφ επιθεώρησαν το στρατιωτικό άγημα, και τους ακολουθούσαν οι γυναίκες τους όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Η Χαγρουνισά Γκιούλ, δεν είχε παρουσιαστεί στις τελετές υποδοχής επειδή φοράει μαντίλα. Δεν θεωρούνταν σωστό, να παρουσιαστεί μια γυναίκα με θρησκευτική ενδυμασία, παρουσία στρατιωτικού αγήματος.
Κι όμως  στην Άγκυρα , έσπασε  και αυτό το «ταμπού»¨και η μαντίλα “de facto” μπήκε στο πρωτόκολλο του τουρκικού κράτους.
Eχει ιδιαίτερη σημασία το πώς και πότε έγινε αυτή η κίνηση της Χαγρουνισά Γκιούλ, καθώς ο Κρίστιαν Βουλφ σε συνέντευξη του πριν φτάσει στην Τουρκία είχε τονίσει ότι είναι πρόεδρος και των Μουσουλμάνων προκαλώντας αντιδράσεις στη χώρα του.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ