Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί τα Α 7 δεν θα πετάξουν την τελευταία πτήση τους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

17.10.2014 | 18:18
Mέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα πετούν τα τελευταία ελληνικά Α-7 Κορσαίρ της Μοίρας 336 της 116 Πτέρυγας Μάχης για τα οποία έγινε σήμερα λαμπρή τελετή αποχώρησης από την ενεργό δράση! Ωστόσο, παρόλο που θα πετούν για πτήσεις συντήρησης μέχρι το τέλος του μηνός , δεν συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμα πτήσεων της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη- από το ΓΕΑ δεν δόθηκε ειδική εξήγηση.

Το εκτινασσόμενο κάθισμα

Τα Α-7 έχουν φτάσει στο όριο των ωρών πτήσεων και μια νέα επιθεώρηση για παράταση είναι απαγορευτική αφού ο τύπος έχει πια πάψει να υποστηρίζεται με παραγωγή ανταλλακτικών, ενώ ένα κρίσιμο εξάρτημα  για την περίπτωση εγκατάλειψης - φυσίγγιο εκτόξευσης στο κάθισμα του πιλότου - δεν παράγεται πλέον, (όπως και ολόκληρο το εκτινασσόμενο κάθισμα)  και το όριο ζωής λήγει...

 Μερικά από τα  Α-7 Κορσαίρ θα μεταφερθούν σε 2-3 πόλεις και αφού ''απενεργοποιηθούν'' θα εκτεθούν - μονίμως- σε ανάμνηση της ένδοξης και πολυετούς προσφοράς τους στην Πολεμική Αεροπορία και δια αυτής στην άμυνα της χώρας.

Σε λίγο το ΟνΑλερτ θα παρουσιάσει ρεπορτάζ από την τελετή στην αεροπορική βάση του Αράξου, παρουσία του Υπουργού Άμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας .

Διαβάστε ακόμη:Αντίο Κουρσάρε των Αιθέρων που πέταγες στα κύματα! Ο ΥΕΘΑ στον Άραξο για τα Α 7 - ΒΙΝΤΕΟ
A 7 συνετρίβη στην Κομοτηνή σώθηκε ο πιλότος 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ