Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αερομαχία στο Αιγαίο - Βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων απο Έλληνες!

12.11.2014 | 13:40
Τουρκικά F16 καταδίωξαν αεροσκάφος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, από την περιοχή του εναέριου χώρου των Ψαρών έως την Μύκονο. Στην περιοχή της Μυκόνου βρέθηκαν αντιμέτωπα με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία πήραν εντολή εμπλοκής από το Ελληνικό Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Ακολούθησε αερομαχία και αναχαιτίστηκαν τα τουρκικά μαχητικά F16. 

Εν τω μεταξύ ο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συμπτωματικά την ίδια ώρα μετέβαινε από την Χίο στα Ψαρά. Αμέσως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά για το συμβάν. Ο δε αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος  που τον συνόδευε, ενημέρωσε ταυτόχρονα το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Έλληνας αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης κάλεσε στην «κόκκινη» γραμμή τον Τούρκο ομόλογό του ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απολογήθηκε για το περιστατικό και δεσμεύτηκε ότι ο υπαίτιος του περιστατικού, ο Τούρκος πιλότος θα περάσει από πειθαρχικό για το παράπτωμά του και ότι “πιθανόν να έχασε τον δρόμο”.

Το αεροσκάφος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που ενεπλάκη στο περιστατικό, είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας των ραδιοβοηθημάτων και πρόκειται για αεροσκάφος παλαιού τύπου, επομένως δεν προσομοιάζει σε καμία περίπτωση με ένα σύγχρονο ιπτάμενο ραντάρ. Το πολιτικό αεροσκάφος όπως έγινε γνωστό, είχε εγκαίρως καταθέσει σχέδιο πτήσης και εξέπεμπε κανονικά σήμα όπως προβλέπεται για όλα τα αεροσκάφη της Πολιτικής Αεροπορίας. 

Η θέση του OnAlert

  Σήμερα ο νέος ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας συναντώντας για πρώτη φόρα τους στρατιωτικούς συντάκτες περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά και εμπιστευόμενος τον επαγγελματισμό τους αποκάλυψε, το παραπανω περιστατικο, ενα απο τα πολλά περιστατικά που συνέβησαν τα τελευταια 24ωρα στο Αιγαίο.

Η ενημέρωση εγινε με την απόλυτη δέσμευση οτι τίποτα απ’οσα αποκαλύφθηκαν δεν θα δημοσιοποιηθεί για να μην προκληθεί εθνική ζημιά.

Πριν καν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αποχωρήσει απο την αίθουσα, ιστοσελίδα - με εντυπωσιακούς τίτλους, οπως πάντα συνηθίζει για να υποστηρίζει συχνά τις "φαντασιώσεις" της - δημοσίευσε το γεγονός.

Ειναι πλέον υπόθεση του κυρίου Δένδια το πως θα διαχειριστεί το πολύ σημαντικό και κρίσιμο “όπλο” της ενημέρωσης στον τομέα της Άμυνας. Τα “παιχνιδάκια” με άγνωστα κίνητρα πρεπει πλέον να σταματήσουν.

Είναι ντροπή για μερικά "κλικ" ή και για άλλους πιο ...σύνθετους λόγους να παίζουμε με τα εθνικά θέματα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ