Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αεροσκάφη που "τυφλώνουν" ραντάρ ζητά η Τουρκία από της ΗΠΑ! Ποια είναι

01.04.2015 | 12:00
Την ώρα που στην Ελλάδα ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος φέρεται έτοιμος να ζητήσει από τον αμερικανό ομόλογό του δύο μοίρες αεροσκαφών F-15,οι Τούρκοι έχουν στο μυαλό τους να πάνε ένα βήμα παραπέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ΧΟΥΡΙΕΤ, η Άγκυρα θέλει απεγνωσμένα αεροσκάφη με τα οποία θα μπορούν να “τζαμάρουν” όλα τα εχθρικά ραντάρ. Και γι΄ αυτές τις αποστολές “τύφλωσης” καλοβλέπουν τα αμερικανικά αεροσκάφη EA-18G!

Πρόκειται για εξαιρετικής ποιότητας αεροσκάφη. Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά ότι οι αμερικανοί είναι αρνητικοί στην “παραχώρηση” τέτοιας τεχνολογίας αιχμής. Η Άγκυρα έχει ρίξει βέβαια “δόλωμα”. Ποιο είναι αυτό; Ότι χρειάζεται αυτά τα αεροσκάφη για να μπορεί να αντιμετωπίσει τα ραντάρ της Συρίας, αν χρειαστεί. Η ΧΟΥΡΙΕΤ γράφει μάλιστα ότι οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα αεροσκάφη στην νοτιοανατολική Τουρκία,με μοναδικό “στόχο” τη Συρία.

Αυτά βέβαια δεν τα πιστεύουν ούτε μικρά παιδιά. Είναι πράγματι εξαιρετικά απίθανο οι ΗΠΑ να εμπιστευθούν -και ειδικά στην Τουρκία αυτή τη περίοδο- αεροσκάφη όπως τα EA-18G. Επειδή όμως ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος καλό θα είναι στην συνάντηση που θα έχει ο Πάνος Καμμένος με τον Α.Κάρτερ στο Πεντάγωνο να του επισημάνει ότι η Τουρκία δεν είναι δυνατόν ούτε καν να σκέφτεται ότι θα έχει πρόσβαση σε οπλικά συστήματα που μπορούν να ανατρέψουν την όποια ισορροπία, υφίσταται ακόμη στο Αιγαίο.


Διαβάστε ακόμη:

Ο Καμμένος θέλει F-15 από τις ΗΠΑ για την ΠΑ - Πότε θα τα ζητήσει


Από Ισραηλινό F 15 ο πύραυλος "αίνιγμα" που αναστάτωσε ΓΕΕΘΑ και Λευκωσία! 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ