Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aφγανιστάν: Έκκληση προς ΗΠΑ να επανεξετάσει το σχέδιο "αποχώρησης"

05.01.2015 | 10:11
Ο Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γκάνι δήλωσε την Κυριακή σε συνέντευξη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ίσως θα έπρεπε να «επανεξετάσουν» την επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος που αφορά στην αποχώρηση των συμμαχικών στρατευμάτων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που έχουν απομείνει στη χώρα έως το τέλος του 2016.

«Οι προθεσμίες συγκεντρώνουν το νου. Ωστόσο οι προθεσμίες δεν θα πρέπει να είναι δόγματα», δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου CBS, «60 Λεπτά» ερωτηθείς για το θέμα. «Αν και οι δύο πλευρές, ή, σε αυτή την περίπτωση, οι εταίροι έχουν κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους και η πρόοδος είναι πραγματική, τότε θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να επανεξετάσουν την προθεσμία», δήλωσε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν.

Ερωτηθείς εάν έθεσε ο ίδιος προσωπικά το ζήτημα στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο Γκάνι απάντησε: «Ο πρόεδρος Ομπάμα με γνωρίζει καλά. Δεν χρειάζεται να τα λέμε μεταξύ μας».

Τόσο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού, όσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο δεν έκαναν κανένα σχόλιο επί του θέματος.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ